Cikkek, érdekességek

A CYCLE TÖRTÉNETE

2022.03.26 12:07

Több, mint tíz évvel ezelőtt…

… egy napon meglátogattam a nővéremet, aki mellrákkal küzdött. Általa jöttem rá, hogy mennyire káros az egészségre és a környezetre a legtöbb tisztítószer. Éreztem, hogy ezen változtatnom kell. Mivel éveken keresztül szennyvízzel foglalkoztam, magától értetődött, hogy ezen a területen kezdjek el újszerű és fenntartható megoldások után kutatni. Lépésről lépésre jutottam előre, számos nehézségbe ütközve, és csaknem tíz év kutatás után sikerült megalkotni egy olyan tisztítószercsaládot, amelyre büszke vagyok.

Sunny Bhasin, alapító

TOVÁBB...

A kihívás, amivel szembe kell néznünk

Ahogyan a körülöttünk lévő világ egyre jobban felgyorsul, a fogyasztás és szennyezés mértéke is egyre inkább növekszik. Mindannyian egy tiszta környezetben szeretnénk élni, ehhez azonban fenntartható megoldásokra van szükség. Itt jön képbe a CYCLE, amely egy értéktelen hulladékból teremt újra értékes alapanyagot.

A megoldás, amit mi nyújtunk

Tisztítószereink alapanyaga a biomassza. Ez az az anyag, ami a víztisztítási folyamat végén hátramarad és melynek erjesztésével természetes savakat és tiszta vizet nyerhetünk ki. Már csak növényi alapú szappanokat, citromsavat, természetes illóolajokat kell hozzáadni, hogy megkapjuk a CYCLE újrahasznosított, körkörös tisztítószereit!

Nem. A CYCLE termékek 100%-ban méreganyagmentesek. Sőt, minden összetevőjük teljesen lebomló és természetes.

A fő összetevők újrahasznosított szerves savak (főként ecetsav, más néven ecet) és tiszta újrahasznosított víz keveréke. Egyéb összetevők: természetes szappanok (a piszok és a szennyeződés leküzdésére), természetes illóolajok (így biztonságos és friss illatúak, nem szintetikusak) és citromsav.

A hagyományos növényi vagy kőolajszármazékokból készült tisztítószerekkel szemben, szerves savaink a megmaradt biomassza erjesztéséből származnak. Sőt, még az általunk használt víz is biomasszából származik, tehát egy csepp friss vizet sem szükséges felhasználnunk tisztítószereink ellőállítása során.

Míg más növényi alapú eceteket kukoricából vagy cukornádból állítanak elő (amelyek fogyasztásra alkalmasak, mégis ipari felhasználásra kerülnek), addig a mi szerves savaink (főként ecetsav) biomasszából készülnek.

Palackjaink 100% -ban újrahasznosított műanyagból készülnek.

A CYCLE tartalma 100%-ban újrahasznosítható. Amint lemegy a lefolyón, szerves hulladékká változik, amelyet biológialiag fermentálhatunk, hogy újból CYCLE-tisztítószer váljon belőle. A palackok szintén 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, így ezek is újrahasznosíthatóak.

A szórófej azonban nem újrahasznosított, így arra buzdítjuk a fogyasztókat, hogy ne dobják ki a szórófejet és használják addig, ameddig csak lehet. Erre biztosítanak lehetőséget a CYCLE 10X koncentrátumaink.

Tisztítószereink fő alapanyagai szerves savak, amelyeket olyan mikroorganizmusok állítanak elő, amelyek lebontják a szerves hulladékokat és egyéb maradványokat. Vagyis a CYCLE tisztítószerek környezeti hulladékból újrahasznosított értékes alapanyagokból készülnek.

Amennyiben a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe helyezed őket, a CYCLE palackjai egy újrahasznosító központba kerülnek, ahol újrahasznosított termékként megtisztítják, aprítják és „újjáélesztik” őket.

Teljes mértékben! Az összetevők egyike sem tartalmaz állati eredetű terméket.

Igen, a CYCLE családbarát, amely magába foglalja az összes szeretted.

Igen, van! CYCLE 10X-nek hívják a koncentrátumainkat, nézd meg őket!

Miután megvásároltad a kezdőcsomagot, használhatod a mellékelt 10X koncentrátumokkal. Amikor a palackok kiürülnek, csak rendeld meg az utántöltő koncentrátum csomagot és hígítsd a tisztítószereket a kezdőcsomagban található 500 ml-es palackokban.

Töltsd meg a CYCLE palackot 450 ml csapvízzel, majd add hozzá a koncentrátumot. Óvatosan rázd fel az üveget és kevesebb mint 1 perc alatt használatra kész!

Fürdőszoba-tisztító:

Használat előtt állítsd a kapcsolót ON állásba. Hígítás nélkül szórd a szert közvetlenül a tisztítandó felületre, majd töröld le. Hab képzéséhez tartsd lehajtva a szórófej végén lévő „ablakot”, ha finom permetet szórnál, hajtsd fel. Használat után állítsd a kapcsolót OFF állásba.

Általános felülettisztító:

Használat előtt állítsd a kapcsolót ON állásba. Hígítás
nélkül szórd a szert közvetlenül a tisztítandó felületre, majd töröld le. Használat után állítsd a kapcsolót OFF állasba.

Ablaktisztító:

Használat előtt állítsd a kapcsolót ON állásba. Hígítás nélkül szórd a szert közvetlenül a tisztítandó felületre, majd töröld le. Használat után állítsd a kapcsolót OFF állasba.

Univerzális tisztító:

Mindennapi használatra, higíts 30 ml-t 5 liter vízben. Közepesen piszkos felületek esetén, hígíts 60 ml-t 5 liter vízben. Nagyon piszkos felületeken használd a tisztítószert hígítás nélkül.

A márvány- és rézfelületek nem kívánt reakcióba léphetnek az ecettel, ennek természetes tulajdonságai miatt. Épp ezért javasoljuk, hogy kerüld ezeket a felületeket.

JÓ TANÁCS: soha ne keverd a fehérítőt az ecettel – a reakció veszélyes klórgáz képződéséhez
vezethet!

Kizárt! A fejlesztés vagy gyártás során egyetlen állat sem sérült meg.

Az 500ml-es használatra kész termékeink gyártása során nem használunk ivóvizet, a CYCLE termékek víztisztító telepről származó újrahasznosított vizet tartalmaznak. Ezt az újrahasznosított vizet egyedi desztillációs technológiánk segítségével, tovább tisztítjuk, biztosítva annak kellő tisztaságát a CYCLE tisztítószerekben. A koncentrátumaink gyártása során sem használunk fel ivóvizet, azonban az otthoni újratöltés során szükséges hozzáadni.

Jelenleg nem áll rendelkezésünkre ideális megoldás, ha a csomagolásról beszélünk. Az üveg palack túl nehéz és törékeny, ezért a szállítás során jóval nagyobb terhelést jelent a környezetnek.

Palackjaink 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, ami azt jelenti, hogy semmi sem végzi a hulladéklerakóban.

Felületaktív tulajdonságai miatt, tisztítószereink 0,25-1,25%-ban pálmaolajat tartalmaznak, viszont gondosan megválasztjuk, hogy kitől szerezzük be, hogy fenntartható pálmaolaj-ültetvényeket támogassunk.