Swanson B12-vitamin – 100 db kapszula

Cikkszám: swan11
Swanson B12-vitamin – 100 db kapszula
Swanson B12-vitamin – 100 db kapszula
Cikkszám: swan11
3 220 Ft
Egységár: 32 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
A B12-vitamin, vagy más néven kobalamin, vízben oldódó vitamin, amely kulcsfontosságú szerepet játszik az agy és a központi idegrendszer működésében, valamint a vérképzés folyamatában.

Állati szervezetekben, főleg a májban, húsban, tojásban és tejben található. Növényekben egyáltalán nem fordul elő, amire különösen ügyelniük kell a szigorú vegetáriánusoknak.

A B12-vitamin hiánya: - fáradtság
- állandó idegesség
- depresszió
- a karok és lábak zsibbadása
- járási nehézségek
- dadogás
- száj gyulladások
- rossz testszag
- menstruációs panaszokA legismertebb és legveszélyesebb probléma a perniciózus anaemia, azaz a vészes vérszegénység jelentkezése. Kobalamin hiányában ugyanis nem termelődik elég vörösvérsejt, és azok alakja és stabilitása is megváltozik. Ennek hatására a beteg enyhe sárgaságban is szenvedhet. További hiánybetegsége lehet az idegkárosodás, melynek tünete zsibbadás, bizsergés, fülzúgás lehet. További hiánytünetek lehetnek még a depresszió, fáradtság, illetve súlyos étvágytalanság is.

A B12-vitamin hiánya csak hosszú évek alatt alakul ki, ugyanis ez az egyetlen vízben oldódó vitamin, melyből szervezetünk (főleg a májban) jelentős mennyiséget raktároz, kb. 5 évre elegendő adagot.

Miért ajánlott a B12-vitamin szedése:
- Növelheti az étvágyat, ami különösen sportolóknál, tömegnövelés alatt hasznos lehet.
- Idegvédő hatása van, nemcsak a myelin képzésében vesz részt, de semlegesíti a táplálkozással és dohányzással bevitt idegkárosító cianidokat is.
- Hatásos lehet idegfájdalom, zsibbadás, fülzúgás esetén is.
- A homocisztein szintjének csökkentésével a vérben mérsékli bizonyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
- Segíthet megelőzni bizonyos ráktípusokat (pl. tüdőrák).
- Hangulatjavító hatása lehet, így enyhítheti a depressziót.
- Szerepe lehet az Alzheimer-kór megelőzésében, illetve a sclerosis multiplex kezelésében.
- És főleg: a B12-vitamin létfontosságú, a nem megfelelő bevitel vészes vérszegénységhez, idegkárosodáshoz vezet.Hogyan hasznosul a B12-vitamin:

A bél nyálkahártyájában elhelyezkedő parányi ”zsilipek” pontosan felismerik a különbséget vitaminok és ásványi anyagok között. A vitaminok simán átmehetnek, az ásványi anyagoknak és a nyomelemeknek azonban várniuk kell egy szállítófehérjére, amely elviszi őket a vérbe. Így tehát a vitaminok sokkal gyorsabban szívódnak fel, mint az ásványi anyagok, amelyek fehérje nélkül általában el sem jutnak a vérbe.A nyálban, de inkább a gyomornedvekben a még táplálékmaradványokba burkolt vitaminmolekulát egy szállítófehérje a vékonybélbe juttatja és ott felszívódva kerül a vérbe.

Swanson B12-vitamin alkalmazása:

Ajánlott napi 1 kapszula.
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
100db