Pasuchaca Vibe (100db)

Cikkszám: vibe2
5(2 vélemény)
Pasuchaca Vibe (100db)
Pasuchaca Vibe (100db)
Cikkszám: vibe2
5(2 vélemény)
8 920 Ft
Egységár: 89 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 89 Ft

Vércukorcsökkentés természetes úton

Igen nagy önfegyelmet és odafigyelést igényel annak az étkezése és életmódja, akiknek magas és ingadozik a cukra. A szigorú diétán kívül – néhány kiegészítővel – enyhébb esetben gyógyszerek nélkül, előrehaladottabb stádiumban kevesebb tablettával is egyensúlyban tartható a vércukor. Ebben segít egy dél-amerikai gyógynövény kivonata is…

A Dél-Amerikában Pasuchaca néven Geranium dielsanium Knuth (vagy Szent Róbert-gyógyfű) csípős, fanyar ízű, főleg gyermekgyógyászati betegségek és cukorbaj gyógyítására elterjedt gyógynövény. A friss gyógyfűből tablettát készítenek.

A növény hatóanyagai

Elsősorban cserző- és keserűanyagokban bővelkedik, de találhatók benne redukálócukrok, kinonok, szaponinok, flavonoidok, illat- és aromaanyagok, karotinoidok, viaszok, gyanták és sok-sok klorofill. A fő hatások a csersavnak és a keserűanyagoknak köszönhetők.

Hogyan hat a vércukorra?

Egy részletes klinikai vizsgálat során az alábbi következtetésekre jutottak: az előzetesen cukorbeteggé tett állatoknál – 2 óránként adagolással – a vércukorszint csökkenése volt kimutatható. Ez a változás korszerű és tartós adagoláskor állandósult, tehát folyamatosan egyenletes vércukorszintet lehetett elérni. A növény hatásának hátterében a következő tényezők állnak:
- Gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését a vérben, s így több szabad, aktív inzulin keringhet
- Fokozza a szövetek inzulinmegkötő képességét, tehát a sejtek inzulinérzékenységét
- Javítja a sejtek cukorfelvételét
- Gátolja a májban az aminosavakból történő cukortermelést
- Csökkenti a veséből a cukorvisszaszívástHogyan javasolt a használata?

Már hazánkban is forgalomban van Pasuchaca-tartalmú tabletta. Ezt a megadott adagolás szerint – általában 3 x 1 tablettát – célszerű szedni több hónapon át tartósan, majd esetleg 2-4 hetes szünet beiktatásával folytatni. Hasonlóan, mint a gyógyszerek szedése mellett, itt sem elhanyagolható a cukorbetegek diétája, a testsúly rendezése és a rendszeres, bőséges mozgás, hiszen az utóbbiakat a gyógynövény rendszeres használatával sem lehet kiváltani, pótolni. Terheseknek és szoptatós mamáknak nem célszerű alkalmazni, mert a magzatra és a kisbabára esetleg nem kívánt hatásokat is gyakorolhat.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!v

100db