Nature Cookta Aszkorbinsav

Cikkszám: nc45
Nature Cookta Aszkorbinsav
Nature Cookta Aszkorbinsav
Cikkszám: nc45
2 190 Ft
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Az L- Aszkorbinsav olyan természetes aszkorbinsav vegyület, melyet sok zöldség és gyümölcs is tartalmaz. Többféle étel ízesítéséhez vagy állagának javításához felhasználhatjuk.

A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas L-aszkorbinsavat tartalmaz. Használhatjuk főzéshez, sütéshez, tartósításhoz, vízben oldva is.

Az aszkorbinsav a történelemben

Az élelmiszerek tartósítása már a régi időkben is foglalkoztatta az embereket. Az idényjellegű alapanyagok fogyasztását szerették volna megoldani a szezonon kívüli hónapokban is. Az ősi tartósító módszerek között szerepelt a füstölés, az erjesztés és a savanyítás is. A franciáknak köszönhetően az üzemi élelmiszertartósítás a 18. században indulhatott el hódító útjára.
A házi tartósításnál nagy áttörést jelentett a természetes aszkorbinsav használata. Zöldségek és gyümölcsök barnulásának megakadályozására a mosóvízbe ezt a természetes vegyületet tették. 1936-ban Reichstein és Grüssner egy olyan szintézist dolgozott ki, amely az aszkorbinsav gazdaságos előállítását tette lehetővé.

Az aszkorbinsavról további érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:

http://hu.wikipedia.org/wiki/AszkorbinsavAszkorbinsav a konyhában

Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál Nature Cookta L-aszkorbinsavat adni a tésztához. Ezáltal könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát kapunk, sütés után pedig kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut.
Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Így is könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk.
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök barnulását. Így nagyon finom befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádét fogyaszthatunk. Javasolhatjuk még olyan lisztekhez -mint például a napraforgóbél liszt-, melyek a főzés során oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.

Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% L-aszkorbinsav

Kiszerelés:250 gramm