Dammer's Cinnamon 500 kapszula (80db-os)

Cikkszám: dam3
Dammer's Cinnamon 500 kapszula (80db-os)
Dammer's Cinnamon 500 kapszula (80db-os)
Cikkszám: dam3
2 970 Ft
Egységár: 37 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Hatóanyagok 2 kapszulában:
Fahéj por 1000mg

Ajánlott napi adagolás: 2 kapszulát bő vízzel lenyelni étkezés után.OÉTI notifikációs szám: 12109/2013

"Új remény a cukorbetegeknek: a fahéjOrvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által. Az erről szóló közlemény 2009. március 1-jén az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban jelent meg.

A szignifikáns étkezés utáni inzulinszint-csökkenés 3g fahéj elfogyasztása után volt észlelhető. Nemcsak az inzulin szintje csökkent, hanem a glucagon-szerű peptid 1 (GLP-1) szintje növekedett, ez a fehérje a gyomor ürülését késlelteti, csökkenti az éhségérzetet, így a táplálékbevitelt.

Arra is fény derült, hogy mindez koncentráció-függő, azaz összefüggés van az elfogyasztott fahéjmennyiség és a táplálékbevitel indukálta inzulintermelés csökkenése között.

Valószínű, hogy olyan mechanizmus áll a folyamat hátterében, hogy a fahéj hatóanyagai csökkentik az inzulinszükségletet azáltal, hogy növelik az inzulinreceptorok érzékenységét. Tehát azoknál a betegeknél, akiknél a szervezet inzulintermelése kimerült, a fahéj segítségével a szénhidrátok feldolgozásához szükséges inzulin-igény csökken.

A szerzők nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a jövőben a fahéj adiabetes mellitusban, hatékony terápia-kiegészítőként vegyen részt."

(Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmód Központ)Figyelmeztetés

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Gyermekek elől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
80db