Cikkek, érdekességek

Testsúly-kontroll természetesen!

2021.01.20 10:35

A megfelelő táplálkozás, valamint bizonyos gyógynövények használata nemcsak a bélműködést, hanem a pajzsmirigy működését is pozitívan befolyásolhatják. A helyes táplálkozás ezek mellett a vágyott alak elérésének kulcsa is lehet.

Világszerte egyre gyakoribbá válnak azon megbetegedések, amelyek kialakulásában szerepet játszanak a helytelen táplálkozási és életmódbeli tényezők. Az egészségmegőrzésben nagy fontossággal bírnak még a vitaminok, az ásványi anyagok, valamint az élelmi rostok is.

A rost számos ismert tulajdonsága mellett elsősorban a belek egészségének megőrzésében és a bélproblémák elkerülésében játszik fontos szerepet. Segíti a salak- és méreganyagok eltávolítását a bélrendszerből, ezért „bélseprűnek” is szoktuk nevezni. Fontos szerep hárul a rostokra az energiaszegény étrendben és a testsúlycsökkentő diétában is, mert lassítják a szénhidrátok emésztését, valamint felszívódását, ezáltal segítenek elkerülni a vér glükóz szintjének ingadozását. További jótékony hatásuk, hogy megfelelő folyadékfogyasztás mellett a gyomorban vizet szívnak magukba. Ennek köszönhetően fokozzák a teltségérzetet plusz kalória hozzáadása nélkül.

Az oldható rostanyag tökéletes forrása az útifű mag, amely vízből képes a saját tömegének a sokszorosát magába szívni.

Előfordulhat, hogy a súlyprobléma nem az egészséges táplálkozás hiányára, hanem egészen másra vezethető vissza, mint azt gondolná: a pajzsmirigyproblémára.

A pajzsmirigy testünk anyagcseréjének fő kontrollja. Ha nem működik jól, tapasztalhatunk fogyást vagy hízást egyaránt. Amennyiben az áhított fogyás a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás mellett sem következik be, annak oka a pajzsmirigy alulműködése is lehet. Legtöbb esetben pajzsmirigy alulműködéssel találkozunk, mely során az anyagcsere lelassul, és többek között székrekedés, elhízás, fáradékonyság és menstruációs problémák léphetnek fel. A változókor panaszai igen hasonlóak a pajzsmirigy-alulműködéshez, így nem nehéz a kettőt összekeverni. A hypothyreosis ugyanis gyakran a klimax időszakában jelentkezik. Az indiai csalán, a barna alga kivonat és a keserű narancs kivonat támogatják a testsúlycsökkentést. A pajzsmirigy normál működéséhez pedig a szelén és a jód is hozzájárul.

Segítség a testsúlykontrollban ITT.

Forrás: https://drchenpatika.com/termszetes-testsuly-kontroll/