Cikkek, érdekességek

A Mannák kíméletesen ápolják bőrödet és egyetlen állatnak sem kellett miattuk szenvednie

2020.06.19 13:07

A Manna az első magyar, a Cruelty Free International által is elismert, garantáltan állatkísérlet-mentes kozmetikai márka. Az eljárás során a szervezet nem csak a teljes céget, de az összes beszállítónkat is megvizsgálta. Hónapok teltek azzal, hogy többek közt indiai, ghánai, marokkói partnereink esetében alátámasszuk, tartózkodnak az állatkísérletektől.

A Manna hisz abban, hogy a szépségipari és háztartási termékeknek állatkísérletek nélkül kell készülnie. Büszkék vagyunk rá, hogy a Leaping Bunny minősít minket. A Leaping Bunny egy olyan globális program, amely a törvényes elvárásoknál is szigorúbb, azokon túlmenő alapelvekkel rendelkezik az állatkísérletekkel szemben.

A pálmaolaj az élelmiszeripartól a kozmetikai ipar termékein át az üzemanyag-gyártásig számos termék alap- vagy adalékanyaga. Azonban hiába olcsó, és könnyen termeszthető a világ számos pontján, az óriási és egyre növekvő kereslet miatt az olajpálma-ültetvények terjeszkedése számos növény- és állatfaj kipusztulásához vezethet Nyugat-Afrikában és Délkelet Ázsiában. Rengeteg állat természetes élőhelyét számolják fel hétről-hétre, közöttük az orángutánokét. Nagyon fontos számunkra, hogy részt vegyünk az őserdők megmentéséért folytatott küzdelemben, ezért egyetlen Manna előállításához sem használunk pálmaolajat.

A Cruelty Free International és a BDIH után 2016-ban a Vegan Society ismerte el a Mannák minőségét és összetételét, így viselhetik a napraforgó-virágos vegán logót. A legtöbb Manna így ellenőrzött módon – többek között szappanok, testápoló vajak, fürdőgolyók, pakolások, krémdeók és a Manna fogkrémje - is kizárólag növényi összetevőket tartalmaz.