Maca gyökér a Lepidium Meyenii növény összemorzsolt gyökere. Segítheti az egészséges energiaszint megtartását. Évezredeken át az inkák szuperétele volt.Gyökérrostja gazdag a különféle serkentő hatóanyagokban. Több mint 300 illat-, színanyag és illóolaj található benne.
A macagumót a perui őslakosok már régóta igen értékes növényként tartják számon. A benne található számtalan ásványi anyag, vitamin és a magas energiatartalmú szénhidrátok megújítják, felfrissítik, új életerővel töltik fel a szervezetet. Úgy gondolják, hogy javítja a szellemi teljesítményt, ezért “perui ginszengnek” is szokás nevezni. A férfiak ezenkívül azonban más pozitív hatását is tapasztalhatják, s ezért különösen nagyra értékelik…
A Maca Gyökér egyzöldség, mely vadon nő az Andok lejtőin, és már évezredek óta használják. A gumó a perui lakosság számára hasonló értékű tápláló növény, mint arizs, a búza, akukoricavagy a bab a más kontinensen élők számára. A maca azonban nemcsak magas szénhidrát tartalmáért nagyra értékelt élelmiszer, hanem egyéb összetevőinek köszönhetően széles körben lehet hasznos kiegészítés.
A növényben különösen sok foszfor, vitamin (béta-karotin, tiamin, riboflavin,niacin, B6-vitamin, C-vitamin és D-vitamin), vas, jód, szénhidrát, fehérje, esszenciális zsírsav található. Fő hatóanyagai azonban az alkaloidok,flavonoidok, glikozidok és fitoszteroidok csoportjába tartoznak.
A maca növény, mint természetes erősítőszer, azon egészséges emberek számára ajánlott, akiknek új impulzusra van szükségük.