UKKO Szoptatós Teakeverék

Cikkszám: ukko25
5(4 vélemény)
UKKO Szoptatós Teakeverék
UKKO Szoptatós Teakeverék
Cikkszám: ukko25
5(4 vélemény)
4 230 Ft
Egységár: 21 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Életet adni, és a 9 hónapon át a testünkben védett és nevelgetett törékeny kisbabánkat először kézben tartani tagadhatatlanul az egyik legcsodálatosabb élmény az életünkben. Természetes az érzés, hogy szeretnénk mindent megadni és mindenből a legjobbat adni neki.

Azért hoztuk létre az UKKO Szoptatós Teakeveréket, hogy pici babád, már élete első napjától, elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű anyatejet kapjon, és közben te is erős és egészséges maradhass.

Több mint egy tejfakasztó tea

Sokkal több. Tejfakasztó teából nagyon sokféle kapható, többségük kömény, édeskömény és ánizs tartalmú, és tejfakasztásra kiválóan alkalmas. Ezért mi nem egy sokadik tejfakasztót szerettünk volna összeállítani, hanem egy olyankomplex hatású és hatóanyag tartalmúteakeveréket, amelya tejelválasztást segítő hatása mellett, gondoskodik az anyuka és a pici baba roborálásáról, erősítéséről, ami enyhíti a picik (természetes) hasfájását, ami segíti a vérképzést, valamint jó hatással van mindkettőtök szervezetének általános állapotára.

De miért olyan fontos ez az összetett támogatás?

Egyrészt a terhesség + szülés + szoptatás hármasa nagyon megterheli az anya szervezetét, kimeríti a készleteit, ezért pótolni kell azokat a létfontosságú anyagokat, amiket nem tud magától előállítani, de szükségesek mind a pici, mind az anya számára. Másrészt a szülés jelentős vérveszteséggel jár, amelynek következtében vashiány léphet fel, ezért jó ha segítjük a szervezetet a vérképzésben és a vas pótlásban. Emellett, az anyatej nem csak a baba immunrendszerének felépítésében segít, de az emésztőrendszerének kialakulásában, emésztési folyamatainak segítésében is kulcsfontosságú szerepet játszik, ezért az ilyen irányú támogatás nagyon hasznos a hasfájás csökkentése érdekében.

Vegyük sorra a tea jótékony hatásait:Segíti a tejelválasztást

A Szoptatós Tea ánizsmag tartalmának köszönhetően,segít beindítani a tejelválasztást, serkenti az anyatej képződés mértékét, és a későbbiekben istámogatja a megfelelő mennyiségű és minőségű anyatej előállítását. Magával a folyadékbevitellel (napi másfél liter az ajánlott mennyiség) ishozzájárul a szükséges anyatej mennyiség termelődéséhez.

A tea fogyasztása tehát megadja a kezdőlökést és a szükséges támogatást a tejtermelődéshez, de jó ha tudod, hogy a tejelválasztást leginkább a szoptatás, azaz maga a baba segíti elő, ajkainak érintésével és az eszközökkel nehezen utánozható szívóhatás kifejtésével. Sőt, ha nincsen elegendő tej az emlőben, akár szoptatás közben is képes termelődni plusz mennyiség. Ezért fontos, hogy minden táplálásnál mellre rakd (lehetőleg mindkettőre) a babádat, még akkor is, ha ez néha igencsak türelmet igénylő folyamat.

Nyugtatja a babátA tea hatóanyagai, az anyatejbe jutva,nyugtatják (de nem szedálják) a babát, és görcsoldó hatást fejtenek ki. Ez igen hasznos tulajdonság, mert az emésztési folyamatok a szopással beindulnak (mint a felnőtteknél a rágással), ami egy pici babánál bizony görcsökkel járhat.

Emellett a nyugodt baba könnyebben szopik, több anyatejet tud magához venni, ami több alvást, az anyukának pedig több pihenést jelent, azaz időt a tejképzésre és regenerálódásra a következő szoptatáshoz. Arról nem is beszélve, hogy a nyugodt baba nem habzsol annyira, így nem nyel olyan sok levegőt sem, ez pedig megelőzi a légbuborékok okozta hasfájás kialakulását.

Enyhíti a hasfájást

Mivel a teakeverékünk a gyógynövények közötti szinergia hatásra épít, nem volt szükséges olyan "klasszikus" tejfakasztó növényeket beletennünk, mint például az édeskömény, ami sok babánál hasfájást okoz. Sőt,teánkkal, az anyatejen keresztül olyan anyagokat juttathatsz be a babád szervezetébe, amelyek az emésztő enzimek termelődését segítik, illetve hozzájárulnak a megfelelő baktériumflóra kialakulásához.

Azaz, a tea fogyasztása javítja a babák emésztésének hatékonyságát, csökkenti a puffadást és ezzel a pocakfájás esélyét.

Erre azért van szükség, mert az újszülött babák emésztőrendszere még fejletlen, nem alakult ki teljesen, ezért az anyatej feldolgozása kezdetben csak részleges. Ez pedig olyan erjedési folyamatokhoz vezethet, amelyek gázképződéssel járnak, ami pedig puffadást és hasfájást okozhat a piciknél. Van aki hajlamos erre, van aki kevésbé, mindenesetre jó ha támogatjuk az emésztő enzimek működését, ebben segítenek például az ánizsmag hatóanyagai.

Roboráló hatásAz UKKO Szoptatós Tea rendszeres fogyasztásávalaz anya szervezetének létfontosságú ásványi anyagokkal való folyamatos ellátása biztosítható, így a szoptatással megterhelt szervezet nem merül ki, teháta szoptatás alatt is erős, egészséges és aktív maradhatsz.

Úgy vagyunk "összerakva", hogy gyermekünk már magzati életének első pillanatától fogva a szoptatás időszakának utolsó napjáig a legjobbat kapja a szervezetünktől, és nem számít milyen áron. Azaz, onnantól kezdve hogy teherbe estél, a tested a benned növekvő kisbabát szolgálja, egészen addig amíg szoptatás tart. Közben, ha szükséges, szervezeted minden lehetséges erőforrását felhasználja a baba optimális táplálása érdekében, legyen szó köldökzsinóron keresztül történő, vagy anyatejes táplálásról.

Az anyatej rendkívül összetett tápanyag, amelynek pontos összetétele a legújabb kutatások szerint akár szoptatásonként is változhat, aszerint hogy a babának éppen mire van szüksége. Ami biztos, hogy az anyatej tele van ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és vitaminokkal, amik természetesen az anya készleteiből vonódnak el.

Pótlás nélkül ezeknek az anyagoknak a hiánya sokféle nemkívánatos problémát okozhat, mint például a fáradékonyság és az ezzel járó ingerlékenység, töredező haj és körmök, hajhullás, vérszegénység, vashiány, elpattanó hajszálerek, fogak gyors ütemű romlása, stb.

Ezért fontos, hogy feltöltsd és pótold a kimerített készleteidet ásványi anyagokból, vitaminokból és nyomelemekből, amik szükségesek ahhoz, hogy mindkettőtök szervezete erős és egészséges legyen.Új kutatás:A kaliforniai Barkley egyetem kutatói kimutatták, hogy az anyatej olyan jó mikrobákat is tartalmaz, amelyek az újszülöttek emésztését segítik elő, illetve, ezekkel együtt olyan antitesteket is, amelyek a mikrobák befogadását segítik a baba szervezetében. Talán még meglepőbb hogy az anyatejjel olyan anyagokat is bejuttattunk a baba szervezetébe, amelyek nem közvetlenül gyermekünket, hanem pl. a beleiben élő tápanyag bontó baktériumokat létfenntartását szolgálják. Tehát az anyatejjel nem csupán kisbabádat táplálod, hanem a benne élő mikroszkopikus élőlényeket is!

Segíti a szülés utáni regenerációt

A tea elősegíti a szülés okozta vér és energiaveszteségtől megterhelt anyai szervezet megerősödését. A málnalevél hatóanyagai támogatják az anya méhének visszahúzódását, és améhizomzat regenerációját a szülést követően, a cékla pedig avérképzésben segít, a nagy mértékű vérveszteség miatt kialakuló vashiány pótlásával. Mindemellett,a teában oldott hatóanyagok támogatják az immunrendszer működését is, így jó hatással vannak a szervezet általános állapotára.

Az UKKO Szoptatós Tea tehát sok szempontból hasznos, ezért fogyasztását már a szülés napjától kezdve, a szoptatás utolsó napjáig javasoljuk, a megfelelő mennyiségű és minőségű, optimális összetételű anyatej termelődése, valamint az anyuka egészségének megőrzése érdekében.