Mondanom sem kell ugye, hogy a csíra a kukorica növény legértékesebb része? Ezt a nyulam is megerősítheti, aki a magkeverékből elsőként mindig a kukoricát "mazsolázza ki": gondosan kimetszi belőle a csíra részt, a többit pedig ott hagyja feltakarításra laugh.
A kukoricacsíra olaj íze a nyers kukorica csodás ízvilágát idézi, de ételeid ízét nem kukoricásítja el, sőt ---> ha a napraforgó olaj ízénél enyhébb, semlegesebb ízre vágysz, a kukoricacsíra olajjal nagy barátok lesztek! :)
E csíra olaj szintén hozzájárul a vérlemezkék összetapadásának megakadályozásához, ezáltal az érrendszert érő, sajnos gyakori balesetek megelőzéséhez. Magas telítetlen zsírsav tartalma miatt a koleszterin szinttel hadakozók egyik kedvenc olaja lesz. Jól hasznosuló E-vitamint tartalmaz (ezért külsőleg és belsőleg is bátran alkalmazd!)
Házi kenyeredet -feltétként is- csodásan feldobja (az enyémen minden reggel ez az olaj aranylik a paradicsom alatt)!
Próbáld ki! Elkötelezett rajongóiként szeretettel ajánljuk Neked!