Sapos Mosódió 500g

Cikkszám: mm2
Sapos Mosódió 500g
Sapos Mosódió 500g
Sapos Mosódió 500g
Sapos Mosódió 500g
Sapos Mosódió 500g
Cikkszám: mm2
Raktáron 
3 380 Ft
Egységár: 6,76 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Mosódió bemutatása

A mosódió a Délkelet-Ázsiában őshonos Sapindus Mukorossi fa termése. Héja nagy koncentrációban tartalmaz saponint, mely vízzel érintkezve jelentős mosóerővel rendelkezik. A hagyományos mosószerekkel ellentétben a mosódióban nincsenek allergizáló vegyszerek, adalékok. Lényegében az intelligens mosószerek környezetbarát alternatívája.

Fontos! A mosódió héj csomag 1 db vászontasakot is tartalmaz!

Jellemzői

- Olcsó: olcsóbb, mint a vegyszeres mosás, hiszen 500 g mosódió átlagosan 100-150 adag mosásra elegendő!
- Környezetbarát: nem tartalmaz vegyi anyagokat, megújuló, a természetbe kerülve teljesen lebomlik
- Univerzális: bármely textíliánál használható, az érzékeny anyagoknál is, mint pl. a selyem, a gyapjú
- Bőrbarát: csecsemők, allergiások és bőrbetegek ruhái is tisztíthatók vele
- Széleskörű: hajmosáshoz, felmosáshoz, tisztításhoz is használható
- Megőrzi minőségét: szinte korlátlan ideig
- Sokoldalú: Otthon is készíthető főzet a mosódió héjakból, ami használható mosásra, felmosásra, hajmosásra, kutya/macskasamponként, sőt szobanövények levéltetű elleni szappanos lemosására/permetezésére.

Mosódió használata

- Tegyen 6-8 félszem mosódió héjat a vászontasakba (5 kg-os mosásnak megfelelő adag).
- A tasakot tegye a szennyessel együtt a mosógépbe.
- Mindenfajta textíliához és minden mosási hőfokon használható.
- Egy adag mosódió 2-4 alkalommal használható fel újra (amíg ragacsos). Az újra használhatóság mértéke leginkább a mosás hőmérsékletétől függ.
- A két felhasználás között hagyja a diót megszáradni. Ha a hatóanyag elfogy, a mosódió belső színe világosabbá válik.
- A mosódió héjakból az első használat alatt, illetve magasabb hőmérsékleten oldódik ki a legtöbb szappan, ezért tanácsos a jobban szennyezett ruhákat első töltetként vagy új adag mosódióval mosni.
- Használat után a héjakat a szemétbe, vagy a komposztba dobhatja.
- Öblítőt nem kell használni, mert a ruhák semleges illatúak lesznek. Öblítő helyett lehet illóolajat (pl. levendula, narancs, rózsa, citromfű stb.) vagy bio öblítőt használni, esetleg ecetet, ami tovább élénkíti a ruhák színét.
- Vízlágyítók, vízkőoldók és egyéb kémiai anyagok nélkül is dolgozik, mert a mosódió önmagában lágyítja a vizet, és a szennyvíz nincs hatással a környezetre.
- Fehér ruhák mosásánál ajánlatos természetes fehérítőszer hozzáadása.
- A mosódió nemhogy nem fakítja a színeket, hanem még egy kicsit élénkíti is.

Fontos!
1) Erős foltok esetében ugyanúgy elkél egy kis segítség, mint a hagyományos mosóporok esetében. Erre a célra használjon környezetbarát folteltávolítót vagy aktív oxigénes fehérítőt.
2) 30-95 °C fokos hőmérsékletig megbízhatóan működik, de gyapjú és hernyóselyem alapanyagú darabokhoz ajánlatos speciális, ezekhez való mosószert használni a mosódió helyett!
3) Ne hagyja a mosás végezetével nagyon sokáig a gépben a kimosott ruhákat, mivel ilyenkor a mosódió dohos szagot okozhat.

Áttérés a bio mosásra

A hagyományos mosópor leváltásakor előfordulhat, hogy a mosógép dobja ideiglenesen mattá válik. Ennek több oka is lehet. A bolti mosóporok krétaport is tartalmaznak, ami kiül a gépben szinte mindenhová és a mosódió/mosószóda részben ezt is feloldja. A tiszta felületekre viszont vékonyan lerakódik. A mosódió/mosószóda ezen kívül kioldhatja a dobból az ott lerakódó vízkő- és mosószermaradványokat.

Ennek elkerülése, megoldása céljából érdemes citromsav vagy ecet felhasználásával átmosni a mosógépet ruhák nélkül. Módszer citromsavval: Szórja bele a citromsavat a dobba, és keveset a tartályba is. Állítsa be a mosógépen a legrövidebb programot (30 fok), és várja meg míg az első adag vizet beleengedi a tartályba. Kapcsolja ki a mosógépet, és hagyja egy éjszakán keresztül állni. Másnap kapcsolja vissza, és hagyja lejárni a programot.

Miért környezetbarát, öko termék

- Vegyszer- és allergénmentes
- Nem szennyezi a környezetet, biológiailag lebomlik
- Megújuló, hiszen egy fa termése
500g