Mi az a Maitake?
A maitake gazdag ásványi anyagokban (pl. kálium, kálcium, magnézium), vitaminokban (B2, B3, D-vitamin), valamint aminosavakban és rostokban.
A maitake gyógygomba legfontosabb összetevője a béta 1,6 és béta 1,3 glükán nevű poliszacharidok, melyek magas cukor tartalmú komplex szénhidrátok. Ezeknek a vegyületeknek már korábban is komoly anti-tumor hatást tulajdonítottak.
Vizsgálatok szerint a Maitake szabályozhatja a vérnyomást, a vércukor- és inzulinszintet, a máj zsíranyagcseréjét, a koleszterin és triglicerid szintet. Zsírbontó hatása miatt előnyös lehet fogyókúra esetén is!
A Maitake gyógygomba legfontosabb funkciója azonban az immunrendszer erősítése, és az anti-tumor tulajdonsága. Poliszacharidként a béta glükán aktiválja a fehérvérsejteket, a makrofágokat, melyek elpusztíthatják azokat a mikroorganizmusokat, melyek a betegségek kialakulásáért felelősek.
Japánban és Kínában a gombát nagyra becsülik azért a tulajdonságáért, hogy támogatja a szervezetet a normális működés visszaállításában, segíti az immunrendszer működését. Maga a maitake szó „táncoló gombát” jelent Japánban. Ezt a meglepő nevet a maitake gyógygomba azért kapta, mert a legenda szerint azok, akik maitake gyógygombát találtak, örömükben táncban törtek ki.
Vércukorszint csökkentő gyógyszerek mellett, csökkentett dózisban kell szedni!
Aki bármilyen gyógyszert szed, az figyeljen arra, hogy a gyógyszer és a gyógygomba bevétele között teljen el legalább 1 óra.
Felhasználási javaslat:
Napi 1-2 kapszula bevétele ajánlott, étkezés közben vagy után.
Figyelmeztetés:
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Allergén információ:
Tej, tojás, szója, hal és földimogyoró összetevőket feldolgozó üzemben készült.
Tárolás:
Lezárva, 5-30 °C közötti hőmérsékleten, közvetlen fénytől és párától elzárva tartandó.