Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:
Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,
A túlzott cukor fogyasztás bármilyen édesség formájában,
Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldségféle bepermetezésére, hogy ne barnuljon meg használat előtt.
A kenyérsütéshez felhasznált vegyszerek, hogy szemre tetszetős legyen, hogy megtartsa frissességét.
Az allergiás tüneteknek sokféle oka lehet, a kiváltó okok pontos ismerete nélkül univerzális készítményt a tünetek enyhítésére szinte lehetetlen készíteni.
Egy lehetőség azonban mégis adódik, nem a tünetet kell kezelni azok megjelenésekor, hanem a szervezet ellenálló képességét kell erősíteni, mégpedig a tünetek megjelenése előtt.
Összetevők:
Homoktövis (Hypopphae rhamnoides)
A hazánkban honos gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis termésében található a legtöbb C-vitamin (500-900 mg/100g). Emellett nagy mennyiségben tartalmaz A-,B1-,B2-,B6-,B8-,B9-,E-,K-,P-,PP-vitamint.
Szőlőmag
Az ismert gyümölcs magjából készített kivonat, vagy hidegensajtolt magolaj a C-, vagy E-vitamint felülmúló antioxidáns hatása miatt vált közismertté.
Hatóanyagai: procianidol-oligomerek
Felhasználása: antioxidáns hatás, erősíti az ereket, fokozza a véráramlást
Zeller (Apium graviolens)
Ismert, jellegzetes aromájú fűszernövény.
Felhasznált részei: gumó
Alkalmazása: A zellerben található szerves nátrium és a többi só hatásos eszköz az allergia leküzdésére.