Niacinamid 50g

Cikkszám: cos274
Niacinamid 50g
Niacinamid 50g
Cikkszám: cos274
Raktáron 
1 755 Ft
Egységár: 35 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Niacinamid, kozmetikai hatóanyag pattanásos, zsíros, gyulladt bőrre szánt készítményekbe, valamint anti-aging kozmetikumokba.Felhasználási javaslatok:
- pattanásos bőrre
- zsíros bőrre
- gyulladt bőrállapotokra
- idősödő bőrre
- pigment és májfoltok ellen

Hatásai:
- csökkenti a faggyútermelődést
- gátolja az acne kialakulásában legfontosabb szerepet játszóPropionibecterium acneszaporodását
- gyulladáscsökkentő hatású
- ránckisimító
- fokozza a keratin-, ceramid-, és kollagénszintézist
- segíti a bőr védelmi funkciójának és rugalmasságának helyreállítását és növelését
- segíti a felsőbb rétegek víztartalmának megőrzését, hidratáló hatású
- bőrfehérítő hatású
- csökkenti az idősödő bőrre jellemző elszineződéseket
- halványítja a már kialakult pigmentfoltokat, májfoltokatFeldolgozás: a felmelegített, vízfürdőből kivett vízfázisban oldjuk fel, ügyeljünk az 5-7 közötti pH értékre

Adagolás: 1-4 %, acne terápiában és érett bőr ápolására 4%

INCI: NiacinamideKülsőleg! Kozmetikai alapanyag.

A niacinamid, másnéven nikotinamid az emberi szervezetben természetes módon keletkező vízoldékony B3-vitamin származék. Többek között az energiatermelő folyamatok működéséhez létfontosságú, a sejtanyagcsere kulcsenzimjeinek alkotója. Belsőleg elsősorban vitaminhiányos állapotok megelőzésére használják.

Bőrgyógyászati és kozmetológiai szempontból hatásai több területen is kiemelkedőek.

Klinikailag elismerten alkalmazzák a serdülőkori és felnőttkoripattanásos bőr(acne vulgaris)kezelésére. Csökkenti a faggyútermelődést, gátolja az acne kialakulásában legfontosabb szerepet játszóPropionibecterium acneszaporodását, illetve gyulladáscsökkentő hatású.

Érettebb bőr esetén igazoltan ránckisimító. Bizonyítottan fokozza a keratin-, ceramid-, és kollagénszintézist, ezáltal segíti a bőr védelmi funkciójának és rugalmasságának helyreállítását és növelését, a felsőbb rétegek víztartalmának megőrzését. Bőrfehérítő hatású, csökkenti az idősödő bőrre jellemző elszineződéseket, halványítja a már kialakult pigmentfoltokat, májfoltokat.

A kereskedelemben szagtalan, fehér kristályos por formájában kapható. Vízben és alkoholban korlátlanul oldódik. Erősen savas és lúgos oldatokban nikotinsavvá hidrolizálhat, ami helyi értágító hatása révén bőrpirosságot, irritációt okozhat. A niacintartalmú készítmények pH értékét ezért 5-7 között kívánatos tartani. A többi vitaminnál kevésbé hőérzékeny, de a hidrolízis veszélye miatt 85 °C hőmérséklet fölé ne melegítsük.
50g