Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény

Cikkszám: nc37
Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény
Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény
Cikkszám: nc37
1 640 Ft
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
A paleolit, vegetáriánus és vegán étrend követőinek éppen úgy hasznos alapanyaga a szőlőmag finom-őrlemény, mint a sportolóknak. Legfőbb ismérve/sajátossága, hogy egy átlagos szőlőmaglisztnél is finomabb szemcsés liszt.

A Nature Cookta Szőlőmag finom-őrleményt különleges eljárással készítik. Vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután lisztté őrlik az így kapott, olajtalanított pelletet.

A szőlőmag a történelemben

A fürtös gyümölcsből már 6000 évvel ezelőtt is fogyasztottak az egyiptomiak. Az ókori Görögországban pedig különbözőképpen használták fel éretlen, érett és aszalt állapotában. A magyaroknál Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné használt a szőlőből készülő olyan kölnit, melyet az élet vizének neveztek, s Európa és Amerika szerte rajongtak érte.
Manapság divatba jött a mag nélküli fajta termesztése, pedig nem is hinnénk, hogy a magjában micsoda érték rejtőzik. Titkát számos kutató vizsgálta. A C-vitaminról szóló írásai előtt Dr. Szent- Györgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk először ezzel a növénnyel kapcsolatos kutatásokat végzett. Ő mondta ki először, hogy a szőlőmag valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst tartalmazza.
A Negev-sivatagban a régészek olyan magokra bukkantak, amelyeket a Bizánci Birodalomban az egyik legnevesebbnek tartott bor előállítására használhattak.
Meliusz Juhász Péter által írt első magyar füvészeti szakkönyv is rendkívül részletesen mutatja be a szőlőnövény valamennyi áldásos tulajdonságát.

A gyümölcsről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C5%91l%C5%91

A szőlőmag finom-őrlemény a konyhában

A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmag-finom őrleményt használhatjuk sütésnél. Kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget használjunk. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele. A müzlik, italok kiváló kiegészítő alapanyaga.
Készíthetünk belőle kenyereket, péksüteményeket egyaránt. Minden olyan ételnél felhasználhatja, amelynek ízvilágához a szőlőmag aromáját el tudja képzelni.

A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% szőlőmag őrlemény
Kiszerelés:250 gramm