Nature Cookta Szódabikarbóna

Cikkszám: nc46
Nature Cookta Szódabikarbóna
Nature Cookta Szódabikarbóna
Cikkszám: nc46
430 Ft
Egységár: 1,72 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 4 Ft
Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag, tulajdonképpen a nátrium-hidrogénkarbonát elnevezésű vegyület köznapi neve. A fehér, kristályos szemcséjű alapanyaggal leggyakrabban finomított por formában találkozunk.

A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést a német gyártású Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütés során felhasználják.

Szódabikabóna felhasználása a történelemben

A sütőpor egy háziasszony számára nem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta és mennyi dologra használták őseink. A népi bölcsességek szerint nem csak a fogak tisztítására és fehérítésére alkalmazták, hanem vízzel elkeverve bőr és testradírként is. Dezodorként is funkcionált a kellemetlen testszag semlegesítésére. Elengedhetetlen összetevője volt az otthoni takarításnak, tisztításnak, súrolószerként és folttisztítóként egyaránt alkalmazták. A szódabikarbóna ph semlegesítő hatással bír savas és lúgos anyagokkal való érintkezésnél. Ennek köszönheti szagmentesítő tulajdonságát is, melyet a lakás minden pontján tudtak kamatoztatni. Sokoldalú felhasználása tette népszerűvé és a mindennapok legfőbb eszközévé.

A szódabikarbónáról és felhasználásáról további érdekességeket a következő oldalakon olvashat:

http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-hidrog%C3%A9nkarbon%C3%A1t
http://www.termeszetgyogy.hu/a_szodabikarbona_47_felhasznalasi_modja.html

Szódabikarbóna a konyhában

Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk.
A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz.Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz.Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk.
Élénk színüket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.

A szódabikarbóna fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)

Kiszerelés:250 gramm
250g