Nature Cookta Lenmagliszt 250g

Cikkszám: nc49
Nature Cookta Lenmagliszt 250g
Nature Cookta Lenmagliszt 250g
Cikkszám: nc49
650 Ft
Egységár: 2,60 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
A lenmag, mint az egyik legmegbízhatóbb táplálékforrás, régóta áll az emberek szolgálatában. Manapság is világszerte használják őrlemény formájában is, mely nagyszerűen keverhető más lisztekkel.

A Nature Cookta Lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finom lisztté őrlik.

A len a történelemben

Az egyik legrégebbi kultúrnövényként tartják számon a lent. A történészek svájci leletek alapján arra következtettek, hogy már a közép-kőkori ember is rost- és olajnyerésre hasznosította. Az ókori egyiptomi piramisokban és sziklasírokban is találtak lenmagokat, melyeket útravalóként adtak a halottaknak. A középkorban az oroszok vallási böjtje len- és kendermagból és borsóból állt. A görögök kukoricával kevert lenmagos kenyereket sütöttek. A 8.századi frank uralkodó, Nagy Károly is igen nagyra becsülte ezt a növényt, alattvalóit a lenmag fogyasztására bátorította.
A lenmagot növényi fitoösztrogén-(lignan-) tartalma is különlegessé teszi. A természetben is előforduló vegyületet több mint 300 növényben mutatták ki a szakemberek.

A lenmagról további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Lenmag

Lenmagliszt a konyhában

A húsfogyasztást mellőzők étrendjének fantasztikus alapanyagát sokféleképpen felhasználhatjuk, legyen szó a nap bármely étkezéséről. Mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni, nagyszerűen sűríthetünk vele. Ez a tulajdonsága kiváló segítségére lehet, ha kedvenc mártásait, főzelékeit szeretné elkészíteni.
Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk Nature Cookta Lenmaglisztet. Ha ezt tesszük, több folyadékra is szükségünk lesz, mint amennyit a receptek írnak. Cipók, kiflik, zsemlék készítése mellett édes tekercsek, gofrik, kekszek sütéséhez is bátran alkalmazhatjuk. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek, lepények és a különféle pogácsák sütése remek vendégvárásra, ezzel az őrleménnyel készített ételek ugyanis hamarabb ropogósra sülnek.

A Nature Cookta Lenmagliszt fogyasztását vegetáriánusok, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik mindennapi étrendjükbe. A kivételes összetétellel részben vagy egészben is helyettesítheti a receptekben előírt liszt mennyiségét, azonban más maglisztekkel elkeverve is nagyon ízletes ételeket kapunk eredményül!

A lenmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% lenmagliszt
250g