Nature Cookta Konjac liszt

Cikkszám: nc31
Nature Cookta Konjac liszt
Nature Cookta Konjac liszt
Cikkszám: nc31
2 045 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
A mindenmentes növényi eredetű alapanyag kiváló sűrítő tulajdonsággal bír.
Számos diétát és modern étrendet követő számára az ételek elkészítésénél
hasznos segítség ez az íztelen, szagtalan konyhai különlegesség.

A Nature Cookta Konjac liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül. A számunkra kevésbé ismert növényt a távol-keleti konyha már régen beépítette kedvelt alapanyagai közé.

A konjac termesztése és a történelme

1958-ban került Hawaii-ra a konjacgyökér, majd innen terjedt el Amerikába és Európába. Különlegessége, hogy csak olyan helyen képes megteremni, ahol kitűnő a levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki szubtrópusi és dombvidéki levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a környezetszennyezés is elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről beszélhetünk. Az évelő növényt a helyiek csodagumóként emlegették, a nők féltve őrzött titka volt évszázadokig.
Sok neve ismert, hívják még óriás kontyvirágnak, leopárdkontyvirágnak, elefántlábgyökérnek, kígyónövénynek is. Manapság leginkább Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik.
Az óriáskonytvirág nemzetségébe tartozó, kelet-ázsiai ördögnyelv a trópusi és szubtrópusi területek évelő növénye. Értéke hatalmas gumóiban rejlik, melyek akár a 25 centimétert is elérhetik.

A konjac liszt a konyhában

Mivel igazán különleges alapanyagról beszélünk, mely bámulatos képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell eljárnunk felhasználását illetően is.
A Nature Cookta Konjac liszt fő alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját tömegüknél háromszázszor több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége egyenes arányban van a liszt minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál több folyadékot képes megkötni.
Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. A tökéletes állagú tésztához sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez.
Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség. Rendkívül takarékos megoldás is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk el.
Az élelmiszeriparban és a sütőiparban a konjac lisztet a leggyakrabban kenyerek és sütemények készítésére használják fel alapanyagként vagy csak adalékanyagként. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek (mártások, szószok, levesek sűrítéséhez), valamint tészták gyártásához. A süteményeknek lágyabb textúrát kölcsönöz.

Az ördögnyelvről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Leop%C3%A1rdkontyvir%C3%A1g

A konjac liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

A konjac liszt szárazon, magában történő fogyasztása elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz!
Tartalmaz:100% konjac liszt

Kiszerelés:100 gramm