Nátika inhaláló stift

Cikkszám: natika
Nátika inhaláló stift
Nátika inhaláló stift
Cikkszám: natika
400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 4 Ft
A Nátika inhaláló stiftA Nátika stift illatát orrlyukainkba felváltva beszippantva kellemesen és intenzíven friss érzés hatja át orrunk minden kis üregét, szegletét. Náthás, influenzás, allergiás időszakokban az orrdugulást kímélő módon enyhítheti a Nátika illatpárája. Kellemes, frissítő érzéssel győzhetjük le az újabb kihívásokat, megszakítva a monotonitást pl. tanulásnál, vezetésnél, egyhangú értekezleten. Már 30 éve változatlan receptúrájú összetevői nyújtanak segítséget a mindennapok ilyen jellegű kellemetlenségeinek könnyebb átvészelésében.

A Nátika használata:

Ahhoz, hogy a Nátika illatpárája bejusson az orrunkba, legalább minimálisan átjárható orrjáratokra van szükség, ezért használat előtt gondosan fújjuk ki az orrunkat, amennyiben abban váladék akadályozza orrlégzésünket.
Csavarjuk le a Nátika stift kupakját. Illesszük a legömbölyített végét az egyik orrlyukunkhoz, ügyelve arra, hogy ujjainkkal ne fogjuk be a stift 2 db furatát a menetes résznél, mert így elzárnánk a levegő áramlásának útját. A másik orrlyukunkat fogjuk be és szippantsunk egy–két mélyet a Nátika illatából. Utána a szippantást ugyanilyen módon végezzük a másik orrlyukunknál is.

Milyen gyakran használhatjuk a Nátika inhaláló stiftet?

A 30 évnyi tapasztalat szerint a 30 percenkénti szippantásnál gyakrabb használat már nem javítja ez eredményességet. Maximum félóránként használjuk a Nátika stiftet.A helyes orrfújás technikája

Hangosan vagy halkan? Egyszerre csak az egyik orrlyukat vagy mindkettőt? Tanuljunk meg helyesen orrot fújni!
Ha hatásosan akarjuk eltávolítani a felgyűlt orrváladékot, akkor egyszerre csak az egyik orrjáratot fogjuk be, amíg a másikat kifújjuk. Ha nem így teszünk (pl. egyszerre szorítjuk meg mindkét orrlyukat, és így próbálunk meg fújni) a váladék nem fog kifelé igyekezni, hanem éppen ellenkezőleg, a keletkező negatív nyomás miatt a melléküregek irányába fog vándorolni, majd ott besűrűsödve további problémákat okozhat. Tehát hajtsuk előre a fejünket, hogy a gravitáció is a segítségünkre legyen, majd a zsebkendővel és ujjainkkal fogjuk be az egyik orrlyukat, a másikat pedig erőteljesen, de inkább többször "újrakezdve" fújjuk ki, amíg a lehető legalaposabban ki nem tisztítottuk belőle a váladékot. Ezután jöhet a csere, és a másik orrlyukon a sor.
forrás: www.hazipatika.comA Nátika Összetevői:

1. Mentol
Az általunk alkalmazott mentol alapanyagot a gyártó a menta növények illóolajából kristályosítja.
2. Kámfor
A kámfor növény hatóanyagát tiszta és kristályos formában szintetizálja a gyártó.
3. Metil szalicilát
Kissé „riasztó” neve ellenére a Metil-szalicilát pl. a fajdbogyó növény olaja, de "télizöld"-olajként is szokták megnevezni. Egy természetes vegyület, melyet számos növényfaj képes előállítani, elsősorban az örökzöld növények. forrás: wikipedia
4. Gyógyszertári tisztaságú paraffinolaj
A speciális eljárásokkal tisztított, finomított paraffinolaj számos kozmetikum, gyógykrém, gyógyolaj alapanyaga. A Nátikánál az első három hatóanyag oldatának a stabilizálására alkalmazzuk, minimális mennyiségben. Így hosszabb ideig maradnak hatékonyak az összetevők, párolgásuk, elillanásuk kissé lassabb.

Ellenjavallat

Használaton kívül jól zárva tartandó!
Csak külsõleg használható!
Terhesség, szoptatás ideje alatt, 3 év alatti gyermekeknél, vagy bármely összetevõjével szembeni túlérzékenység, allergia, asztma esetén használata nem ajánlott.
Gyermekek elõl elzárva tartandó!