A sztívia, magyarul jázminpakóca édes leveleiből kivont édesítőszerrel készítettem ezt a cukorbetegek által is fogyasztható dzsemet. A sztívia természeténél fogva édes ízű leveleket hajt, viszont nincs cukor- illetve szénhidrát tartalma. A lekvár ízét még jobban ki tudtuk emelni a fahéj ízével. Mivel az édesítőszer koncentrált formában érkezik hozzánk, egy nagy adag dzsem készítéshez elegendő pár teáskanál kivonat. Így a dzsem gyümölcstartalma 100%.
Készült:szilva, sztívia por, fahéj, almapektin és étkezési citromsav felhasználásával.
Felhasználása:elsősorban cukorbetegek, vagy cukormentes étrendet kedvelők részére, palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, édességekhez, fagylaltra ajánlom kanalazni. Próbáljátok sajtokkal együtt fogyasztani.
Gyümölcstartalma:100%
Tartósítószert, hozzáadott cukrot, aromát és színezéket nem tartalmaz.Eltarthatósága egy év, felbontás után kell hűtőben tárolni, ott egy-két hétig eltartható.
Tápanyag összetétel:
Átlagos tápérték 100 g/100 ml termékben
Energia: 48,04 kcal / 201,29 KJ
Zsír: 0,28g-amelyből telített zsírsavak: 0,02g
Szénhidrát: 11,94 g,-amelyből cukrok: 10,32 g
Fehérje: 0,70 g
Só: 0.00g
Származási hely:Magyarország
Űrtartalma:312 ml