Hamvas, érett muskotályos szilvából készítettem ezt magas gyümölcstartalmú dzsemet. Fűszerezéséhez egyik kedvenc fűszeremet, a fahéjat használtam. Kevés cukor felhasználásával készült.
Készült:szilva, cukor, fahéj, citromsav és almapektin felhasználásával.
Felhasználása:hasonlóan használjuk, mint más dzsemeket, fagyira kanalazva, palacsintába töltve, fánkhoz, vagy nudlihoz fogyasszuk.
Gyümölcstartalma:80%
Átlagos tápérték 100 g/100 ml termékben
Energia: 436.6kJ/104.2kcal
Zsír: 0.23g
-amelyből telített zsírsavak: 0.02g
Szénhidrát: 26.52g
-amelyből cukrok: 25.14g
Rost: 1.2g
Fehérje: 0.58g
Só: 0g
Tartósítószert, aromát és színezéket nem tartalmaz.Eltarthatósága egy év. Csak felbontás után kell hűtőben tárolni, ott egy-két hétig eltartható.
Származási hely:Magyarország
Űrtartalma:312 ml