A hibiszkusz virág kellemesen savanykás ízű, szomjoltó tea, ami nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre. Gyógyteákhoz a növény virágszirmait használják.
A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat,( pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat tartalmaz, valamint: B1, B2, B3, B6, D provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt). A hibiszkuszban elsősorban a flavonoid quercitin található meg.
Összetétel: Hibiszkusz virág por
Felhasználási javaslat: Savanykás íze miatt alkalmas teák ízesítésére vagy önmagában is fogyasztható teaként. Nem szabad forrázni, mert vitamin tartalma hő hatására elbomlik.
Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.