Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g

Cikkszám: zselatin5
Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g
Étkezési zselatin, 200 bloom-os, 500g
Cikkszám: zselatin5
5 900 Ft
Egységár: 12 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 59 Ft

N&Z ÉTKEZÉSI ZSELATIN 200 BLOOM 500G

Termék összetétele:


Csupán egy jó minőségű alapanyagra, valamint néhány szabály betartására van szüksége, ha olyan ételt készít, melynek receptjében zselatin szerepel!

200 bloom-os porzselatint vásárolhat, ha a N&Z Étkezési Zselatin fél kilós kiszerelését beszerzi. Ez az áttetsző, színtelen anyag megoldást jelenthet ételei kocsonyásítására.

Az egyik legelterjedtebb zselésítő anyag elnevezése a francia gélatine kifejezésből ered. A zselatin régóta használt alapanyag, korábban elsősorban enyvként volt ismeretes. Mint összetevőt egyaránt megtalálhatjuk a húsiparban, cukrásziparban, valamint a gyógyszeriparban is. Érdekesség, hogy a szinkronúszók frizurájuk fixálására is zselatint használnak, ugyanis a medence hideg vízében nem oldódik. Előállítása állati csontokból, inakból és bőrből történik. A bőr és csontok igen fontos fehérjét tartalmaznak, a kollagént. Míg elődeink étrendje bővelkedett benne, addig ezeket a részeket a mai ember hajlamos kidobni.

A N&Z Zselatin használatával azonban könnyedén beépíthetjük étrendünkbe. Az alapanyagot marhabőrből nyerik ki. Folyadékkal egy félig szilárd, kolloid gélt képez.

Gumicukor, puding, kocsonya és desszert készítéséhez is kiváló; szószok és levesek sűrítéséhez is nagyszerű. Próbáljuk ki a krémek tartós keményítéséhez is. Felhasználásával lekvárokat, fagylaltokat, tortákat és dzsemeket is készíthetünk, minden alkalommal tökéletes állagú finomságokat kapunk eredményül.

A termék közepes Bloom indexszámú, mely kocsonyásodási képességére vonatozik. (Amíg az alacsonyabb Bloom számúnál lágy, rezgős állagot kapunk, a magasabb értékűvel keményebb, törékenyebb halmazállapotot.)

Adagolása: 
Krémekhez ajánlott 6 gramm zselatint használni, ha pedig vágható állagra vágyunk, akkor 9 gramm zselatinport (csapott evőkanál) alkalmazzunk.

Elkészítése:
Alacsony hőmérsékleten szükséges feloldani, ugyanis ha forraljuk elveszítheti kocsonyásító képességét. Ezután hűtsük langyosra, így adjuk hideg folyadékhoz vagy krémhez. 
A zselatinhoz nem ajánlott friss gyümölcsöt adagolni, mert a gyümölcs fehérjebontó enzimje feloldhatja azt. Amennyiben mégis gyümölcsös finomságot szeretnénk készíteni, előtte néhány percig főzzük. Ezzel az előkészítéssel már a zselatinunk is tökéletesebb állagú lesz. Ha befőtt vagy konzerv gyümölcsöket használnánk, akkor azokat közvetlenül adagolhatjuk hozzá.

Tárolásakor figyeljünk arra, hogy az elkészített zselék és kocsonyák állaga kiolvadás után folyóssá válhat, ha mélyhűtőben tároljuk. Ezzel szemben a krémes desszerteknél ilyen probléma nem fordul elő.

Tipp: a zselatint ne forrósítsuk, mert így elveszíti zselésítő képességét. Egy csipet só hozzáadásával folyósabbá tehetjük a krémeket, dzsemeket.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Tartalmaz: 200 bloom-os emberi fogyasztásra alkalmas zselatin

A zselatin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Típus: