Természetes édesítőszer (Pont, mint a cukor…)
Mi is az Eritrit?
Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előfordulóédes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre.
Tulajdonságai azonban különböznek:
- Glikémiás indexe: 0!
- Gyakorlatilagkalóriamentes(mindössze 20kcal/100g);
- Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet;
- Más édesítőszerekkel szembennincs mellékíze, és nem okoz hasmenést nagy mennyiségben fogyasztva sem;
- Segítmegelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását;
- A vele készültételeklassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt;
- Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják
- Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.
Ajánljuk mindenkinek, aki büntetlenül szeretné élvezni az édes ízt, vagy más édesítőszerektől hasmenése van, nem szereti azok mellék ízét vagy nem szívesen használ mesterséges édesítőszereket.