Éléskamra Nokedli lisztkeverék

Cikkszám: eleskamra4
Éléskamra Nokedli lisztkeverék
Éléskamra Nokedli lisztkeverék
Cikkszám: eleskamra4
1 060 Ft
Egységár: 5,58 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 11 Ft
A HAGYOMÁNYOS NOKEDLI KEVERÉK egy teljes család számára kínál magyaros köretet a finom pörköltek, szószos húsok mellé. De a klasszikus tojásos nokedli is fenséges finomság vagy nudli helyett édesen is fogyasztható mákkal vagy dióval szórva. Rostban és fehérjében gazdag összetétel, az útifű maghéjnak köszönhetően jótékony hatással lehet az emésztésre.
A legkiválóbb alapanyagokból készült natú ízvilágú köret alapanyag, mely nem tartalmaz gabonát, szóját, tejet és cukrot, valamint semmilyen élelmiszeripari adalékot. Megfelel a "clean" étkezési irányzatot követők számára is.


A keverékben a kiegyensúlyozott ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna mellé megfelelő mennyiségű citromsavat adagolunk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia kj/kcal: 1358/328,1
Zsír: 5,1g amelyből telített zsírsavak 3,5g
Szénhidrát: 58,7g amelyből cukrok 1,1g
fehérje: 10,7g
Só: 2,9g

Összetevők:tápióka keményítő, szezámliszt, kókuszliszt, útifűmaghéj, himalája só.

Elkészítés:3 db tojáshoz keverj egy dl vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot/olajat. Add hozzá a nokedli alapot és keverd simára. Tegyél fel vizet forrni kevés sóval és zsiradékkal, addig pihentesd a tésztát. Miután besűrűsödött, szaggasd lobogó vízbe , várd meg, míg feljön a tetejére, de csak 1-2 perc múlva szűrd le. Végül jéghideg vízze öblítsd át.


A kevéske kókuszliszt íze nem érződik a keveréken, de enyhe édességével jól ellensúlyozza a szezámliszt markánsabb ízét.