A lisztkeverék kb. 350-400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle.Otthon fellelhető alapanyagok hozzáadása szükséges csupán.
Csökkent szénhidráttartalma miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Szeletelve vagy egészben is fagyasztható.
Hűtőben 4-5 napig eltartható.
A keverékben a kiegyensúlyozott ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost, lenmagpehely, útifűmaghéj, gm. sütőpor, himalaya só.
Elkészítés: 3 db M-es tojáshoz keverj 1 dl vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel, majd pihentesd 10 percig, míg besűrűsödik. Öntsd szilikonos vagy papíros formába, majd süsd 200 fokon 10 percig, majd további 35 percig 180 fokon. Ha a formából kivéve még 5 percig sütöd, kívül ropogós lesz.
Tipp: ha kicsit sűrűbb kenyeret szeretnél, akkor a recept szerinti 1 dl vízmennyiséget felezd meg. Akkor még ropogósabb lesz a külseje.