Éden Prémium Tökmagliszt 500g

Cikkszám: edens192
Éden Prémium Tökmagliszt 500g
Éden Prémium Tökmagliszt 500g
Cikkszám: edens192
1 375 Ft
Egységár: 2,75 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
A tökmag kedvező élettani hatása közismert. A tökmagot Amerika felfedezésének köszönhetjük – Közép-Amerika, Mexikó őslakói régóta ismerték és termesztették. Bár többnyire a szárított változatával találkozhatunk az üzletekben, finomra őrölt lisztet is készítenek belőle.

A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma,alacsony a zsír- és szénhidráttartalma, jó alternatíva azok számára is, akik érzékenyek a diófélékre, és emiatt nem ehetnek mandula- és a gesztenyelisztből készült ételeket sem. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy atökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.

Készítése:

A tökmagliszt készítése során először megtisztítják a tökmagot a héjától, majdhidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. A tökmagliszt íze és illata igen jellegzetes, zöld színű.

Tökmagliszt panírozáshoz:

Ha rántott húst készítünk, liszt helyett tökmaglisztet is használhatunk. Párizsi szelet készítéséhez is ajánljuk, ekkor a vékonyra szeletelt, klopfolt, enyhén sózotthússzeleteket tökmaglisztben, felvert, sózott tojásban, majd újra tökmaglisztben forgassuk meg. A tökmagliszt nagyon jó ízt ad a húsnak.

Tippek felhasználáshoz:
- keverhetjük müzlibe (kb 1 evőkanállal)
- kevert süteményeket, élesztővel készült tésztákat dúsíthatunk vele
- vegetáriánus fasírthoz és hagyományos fasírt dúsításához is kiváló alapanyag
- levesekbe, főzelékekbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverhetjük



Allergén információ:

A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
500g