Körülbelül 300-szor édesebb a cukornál, természetes növényi édesítő por.
Felhasználható bármilyen étel és ital édesítésére, cukor teljes körű helyettesítésére.
Mi az a Stevia?
A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a tiszta kivonatok 30-300-szor édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az ázsiai országokban aSteviaévtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére.
Mire jó a stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős szteviol-glikozid nevűanyagot szervezetünk nem tudja lebontani, ezért gyakorlatilag áthalad a szervezeten és távozik. Nem tartalmaz kalóriát és szénhidrátot. Glikémiás indexe nulla, így diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják. Enyhíti az inzulin-függést, segít szabályozni az inzulinszintet.
Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segítő hatásairól számolnak be, valamint vitamin és ásványianyag-tartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, magnézium, vas, stb.).
Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Teaként fogyasztva a Stevia segít az emésztés javításában és hasfájás esetén is hasznos lehet.
Számos édesítőszerrel szemben aSteviaelőnye, hogy sütésnél-főzésnél 198 fokig megtartja az édes ízét.Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát bevitelű étrendekben édesítésre.
Összetevők:
Steviol Glycoside Reb-A 97%
Ajánlott napi adag: 5mg testsúly kilogrammonként
Tárolási javaslat: fénytől, hőtől védett helyen
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.