A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. Ez is egyhidegen sajtolásos eljárássalkészült lisztféle.
Fehérjetartalma miatt ajánlott:
- vegetáriánusoknak alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt
- fogyókúrázók,
- paleozók,
- Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
Ahogy az olajtartalmat kipréselik a magokból, a lenmag koncentrált formájaválik belőle, így még hatékonyabban tudnak érvényesülni jótékony hatásai:rostok, fehérjék, B-vitaminok. Az erek és a bél nyálkahártyája hatékony támogatója, segítheti a méreganyagok és akár a lerakódott koleszterin eltávolításában.
Szezámliszttel 1:1 arányban keverve hatékonyan segítheti a fogak védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálja.Magas lignan tartalma jó hatással lehet a hormonháztartásra.
Bár az olaj nagyrésze kipréselésre kerül, azomega-3 zsírsavakmégis megmaradnak a lenmaglisztben, sőt, eza második legfőbb növényi forrásuk.
Kevesen tudják, de azt meg kell említeni, hogy a növényekből nyert, a vegetariánusok számára is fontos omega3-nak ebben a formájában töredéke tud csak felszívódni, mint ha ezt tengeri halakból, halolajból vennénk magunkhoz.
Székrekedés ellen is gyakran ajánlják, abélfalakat hatékony módon tisztítja a lerakódásoktól, ajánlott napi mennyisége nem több egy-két evőkanálnál.
Sokféleképpen felhasználható:
- Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni.
- Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
Tartalma:100% lenmagliszt
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.