Kategóriák
- Újdonságok
- Akciós termékek
- MENTS MEG! - Közeli lejáratú vagy csomagolássérült termékek
- Étrendkiegészítők
- Egészséges élelmiszerek, italok
- Aszalt gyümölcsök
- Csíramagok
- Csokialapanyagok
- Diabetikus élelmiszerek
- Ecetek
- Édes és sós nassolnivalók
- Édesítőszer, cukor, só
- Fasírtporok, szendvicskrémporok
- Fűszerek
- Gluténmentes élelmiszerek
- Gyümölcslevek, zöldséglevek
- Kávé
- Konzervek
- Laktózmentes tejek, sajtok, gabonaitalok
- Tejpótló italporok
- Lekvárok, Szörpök
- Lisztek, pelyhek, egyéb gabonafélék
- Magok
- Mézek
- Olajok
- Pástétomok, szendvicskrémek
- Sütőforma
- Tészták
- Viva Natura Szárítmányok
- Vizek
- Fehérjék
- blnce MIX őrlemények
- Superfood-ok
- Bébiételek
- Paleolit táplálkozás
- Teák
- Víztisztítók
- Szépségápolás, higiénia
- Holt-tengeri kozmetikumok
- Rovarriasztók
- Mosószerek, tisztítószerek, alapanyagok
- Szappan- és krémkészítés alapanyagai
- Aromaterápia
- Könyv, CD
- Ajándékötletek
- Egyéb
- Egészséges ételek, italok
Termékajánló
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek
Rövid leírás a termékről |
A rizs a többi gabonaféléhez hasonlóan jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat: magnéziumot, vasat és cinket, valamint a vitaminok közül többféle B-vitamint. Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között? Akét rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. Afeldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A fehér rizs a hántolás és fényezés miatt a B1-vitamin80%-át, a vastartalom 75%-át veszíti el. A barna rizs tehát sokkal több tápanyagot tartalmaz. A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz. A fehér rizsben ezekből ugye lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak.A rizs ballasztanyaga és szénhidráttatalma olyan nyákot képez, amelyközömbösíti a túlzott mennyiségű gyomorsavat. Ezenkívül emésztési zavarok enyhítésére is alkalmas, mivel könnyen emészthető fehérjéket is tartalmaz. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása. Felhasználási javaslat: Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre,és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 10-15 percig. Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. |
Link |
http://www.babibiobolt.hu/webaruhaz/egeszseges-elelmiszerek-italok-1-8416/eden-premium-barna-rizs-500g/474194/
|
Kiegészítő termékek |
1 650 Ft
|
Vélemények a termékről