A kakaó közismerten az egyik legösszetettebb élelmiszer a világon, amajáknál és aztékoknál a kakaó szent fa volt.
Több, mint 300 aktív alkotórészttartalmaz, mint például feniletilamin és szerotonin (mindkettő antidepresszánsként ismert); anandamid(az öröm és boldogság érzését segíti elő); teobromin és dopamin (mindkettő az idegrendszert stimulálja). A kakaó jókedvre derít, az öröm és megelégedettség érzetét váltja ki.
Magas antioxidáns-tartalma védi a sejteket, így lassíthatja az öregedési folyamatokat. Kétszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor, és háromszorannyit, mint a zöld tea. A legtöbb antioxidáns flavonoidként található meg benne. Az antioxidánsok védenek minket a szennyezett környezetben, rossz táplálékban, természetes radioaktivitással keletkezett szabadgyökök hatásától.
A kakaó omega-6 telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely azonban a csokoládéban pörköléssel elértéktelenedik, és ártalmas transzzsírsavakká alakul át.
Akakaóbab gazdag ásványi anyagban, különösen magnéziumban, kénben, káliumbanés kalciumban, de tartalmaz vasat, krómot, cinket, rezet, mangánt és nátriumot.
A kakaó előnyei:
- növeli az energiaszintet
- afrodiziákum
- hangulatjavító
- véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen
- javíthatja a vérkeringést, véralvadásgátló
- semlegesítheti a káros szabad gyököket
A bio kakaópor kiváló minőségű, ellenőrzött ökológiai termesztésből származó kakaóbab felhasználásával készült, hozzáadott cukor nélkül.
Felhasználási javaslat:
Mértékletes fogyasztása leginkább napközben ajánlott.
Használhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, kásához, joghurthoz adva, de sütemény, puding vagy bármilyen csokoládés édesség készítéséhez is tökéletes
Tejben, tejhelyettesítőben oldva, mézzel vagy nádcukorral édesítve finom kakaóital készíthető belőle.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.