Eccofood Tönköly búzaliszt teljes kiőrlésű 1kg

Cikkszám: tonkolyliszt
Eccofood Tönköly búzaliszt teljes kiőrlésű 1kg
Eccofood Tönköly búzaliszt teljes kiőrlésű 1kg
Cikkszám: tonkolyliszt
830 Ft
Egységár: 0,83 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft

Mesterséges anyagokat nem tartalmaz, ellenőrzött mezőgazdasági rendszerben (de nem Bio) termesztett tönkölybúzából készült búzaliszt. Tönkölybúzából is lehet teljes kiőrlésű és fehér kenyeret is sütni. Előbbi olyan szép barna színű, mint azok a műbarna kenyerek, amelyeket malátával vagy más színezékkel tesznek divatos színűvé, ezzel drágábbá. Csakhogy itt a barna színt az el nem választott héj, a korpa adja, annak minden rost- és nyomelemtartalmával együtt. A belőle készült fehér kenyér pedig ahhoz hasonló, amelyet hagyományos búzából készítenek. Belezete olyan rugalmas, mint ahogyan az a szabványban meg van írva. Ez a kenyér ugyanúgy napokig eláll, mint nagyanyáink kemencében sütött kenyere, barna változata még tovább, akár egy hétig is puha, élvezhető marad. A kenyérkészítés technológiája ugyanaz, mint a hagyományos búzalisztkenyéré. Összetevők: tönkölybúzaliszt Kiszerelés: 1 kg Recept ajánlat: Tönköly zsemle Hozzávalók: - 150 g Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (TBL-300) - 150 g Fehér tönkölybúza liszt (TBL-70) - 12 g Friss élesztő - 1 ek Oliva olaj - 200 ml Víz - 1 ek burgonyapehely , 2 ek lenmag 1 tk méz, só Elkészítés: A langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a mézet, az olajat. A gép sütőedényébe kimérjük a liszteket, sót, hozzáöntjük a folyadékot, és a 6-os (tésztadagasztás) programon 30 perc alatt megkelesztjük a tésztát. Ezután gyúródeszkán beledagasztjuk a lenmagot, majd a kész tésztát 12 db kis gombóckára osztjuk. Kiolajozunk egy 12 lyukú muffinsütot, bele a kis gombócok, 50 fokon kb. 15 perc kelesztés (duplájára nott), majd 200 fokon 20 perc sütés. Még melegen vízzel átkenjük a tetejét, amitől szép fényes lesz. Nagyon könnyű, finom péksüteményt kapunk.

1kg