Összetevők: Shiitake gomba, Pecsétviasz gomba (Ganoderma lucidum), Cseppkő gomba (Hericium erinaceus), Gyapjas tintagomba (Coprinus comatus), Cordyceps tibeti gomba, Mandula gomba (Agaricus blazeii murill), Hamvaskéreg gomba (Inonotus obliquus) kivonatok és őrlemények, kurkuma.
Ajánlott adagolás: napi két csésze tea, vagy két adag leves elfogyasztása javasolt.
Ajánlott elkészítési mód:
Tea formában: 1 filter (2,2g) gomba keveréket 2dl forró vízben 10-15 percig állni hagyjuk. Az aranyszínű, gomba illatú tea önmagában, ízesítés nélkül is fogyasztható.
Leves formában: 250g csirke- vagy pulykahús, 1-2 szál újhagyma, 3-5 szelet gyömbér, só, fűszer. A felkockázott húsról 5 perc forralást követően leöntjük a főzővizet, ezzel alaposan megtisztítjuk. Ezt követően valamennyi összetevőt, a fűszerekkel és 3-4 filter gombakivonattal együtt 1,5 liter vízben 2-3 órán keresztül főzzük, így kellemes gomba illatú és ízű, tartalmas levest készíthetünk.
Az értékes gombakeverék aminosavakat, lentinant, cordycepint, adenosint, SOD enzimet tartalmaz és gazdag poliszacharidokban. A Ganoderma gomba támogatja a szervezet természetes védekező rendszerét. A kurkuma rendkívül értékes és régóta használt fűszernövény, támogatja a máj egészségét.