Dammer's C-Acai 1500 (90db-os)

Cikkszám: dam1
Dammer's C-Acai 1500 (90db-os)
Dammer's C-Acai 1500 (90db-os)
Cikkszám: dam1
2 580 Ft
Egységár: 29 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 26 Ft
Hatóanyagok 1 zselatinkapszulában:

C-vitamin (L-aszkorbinsav)1000mg

Acai kivonat (500mg friss Acai gyümölcsből kivonva) 50mg.Adagolás: naponta 1 kapszulát bő vízzel lenyelni.OÉTI notifikációs szám: 11616/2012

"Azacaibogyó vagy acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító hatása legendás. Az amazóniai acai bogyót (melyben10-szer annyi antioxidánsvan, mint aszőlőbenés2x annyi, mint akékáfonyában) tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon.

Lehet, hogy eza legtökéletesebb étela világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegítheti azemésztési rendszeregészséges működését, csökkentheti akoleszterin-szintet és segíthet megállítani az idő előttiöregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben találhatóE-vitaminis. Az emészthetetlen rostokcsökkenthetik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyétis.

Azomega zsírsavak (6 és 9)nélkülözhetetlenek az egészségesidegrendszerkialakulásához ésregenerálódásához. Ezenkívül segíthetnekmeggyógyítani és megfiatalítani az izmokategy intenzív testmozgás után, és bizonyítottancsökkentik az LDL, és fenntartják aHDL koleszterin-szintet. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint azolíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.

Azacaiegy majdnem tökéletesaminosav összeállításttartalmaz. Az aminosavak létfontosságúak azizom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához.Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőséges forrása azantocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják. Az American Chemical Society (Amerikai Kémiai Társaság) által publikált, a Michigani Állami Egyetemen 2004 decemberében végzett, szakmailag lektorált kísérlet szerint azantocianinok akár 50 %-kal is tudják javítani az inzulin termelést.

Az acai ezenkívül rendkívül gazdag szervesnövényi fehérjében, ami emésztéskor nem termel koleszterint, könnyebben lebontató és szállítható az izmokhoz, mint az állati fehérje (pl. ami húsban vagy tejtermékekben található). Az acai gazdag szénhidrátokban is, ami a munkához, mozgáshoz, sportoláshoz szükséges energiával látja el a szervezetet. Az acai bogyóORAC értékepedigmagasabb, mint bármely más ehető bogyónak a világon! (1)

Az acai bogyókproantocianidin tartalma arányaiban 10-30-szorosa a vörösborban található antocianidoknak. Bár a franciák zsírdús ételeket esznek, a nyugati országokhoz képest jóval kevesebb náluk a szív- és érrendszeri betegség. Ezt a tényezőt a vörösbor fogyasztásuknak tulajdonítják. Az acai bogyó segíthet az egészséges szív- és érrendszer, valamint emésztő rendszer megteremtésében, hála a benne található monotelítetlen zsírsavak, étkezési rostok ésfitoszterolok szinergiájának. Az acai tartalmaz növényi szterolokat, köztük beta-szitoszterolt. Ma aszterolokatjóindulatúprosztata hiperplázia(=megnagyobbodás) kezelésére használják. Ezek a növényi szterolok segítik a koleszterinszint ellenőrzését, és sok fontos, a szervezetben termelődő anyag prekurzoraiként szerepelnek.

Az acaiban található teobromin egy olyanstimuláns, amit gyakran összekevernek akoffeinnel, noha nagyon más hatása van a szervezetre: ez egygyengébb, nyújtott hatású hangulatjavító stimuláns, míg akoffeinnek erős, azonnali, élénkítő hatása van.

Vizelethajtó, értágító és szívizom-stimulálóhatása segítheti a szervezetet.Légút-tágítókéntis működik, amivelsegít megnyitni a levegő útját a tüdőben. A megnövekedett kapacitás segíti azoxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt.

Az acaiban található fitoszterolok növényi sejthártyák komplex vegyületei, és segíthetnekszív-és keringési problémákés azemésztőrendszerproblémái esetén.

(1)AzORAC(Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós /elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadottszabványrendszer az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.

Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.A C-vitamin: előnyök és ártalmak (2)

Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről és esetleges mellékhatásairól.

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak,lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság és gyulladások kialakulása figyelhető meg.

A természetesC-vitaminmegtalálható citrusfélék gyümölcseiben, mint például a citrom, narancs,grapefruit, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben, ilyen a paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya és még sok egyéb növény termésében. Magas C-vitamin tartalmú a csipkebogyó piros termése, ezért hasznos, ha megfázás esetén forró csipkebogyó teát iszunk. A napi minimális C-vitamin szükséglet 60 mg, de ez csak ahhoz elég, hogy ne alakuljon ki skorbut.

Az aszkorbinsavnak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz. Gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását, segít az égési sérülések, sebek, fogínyvérzés gyógyításában és gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést, ezért operáción vagy bármilyen sérülésen átesett betegeknek ajánlatos nagyobb mennyiségű (napi 1000 mg) C-vitamint fogyasztani.

A C-vitamin jótékony hatásáról

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben például influenzajárvány terjed, akkor nyugodtan el lehet kezdeni C-vitamint szedni vagy meg lehet emelni a napi adagot akár 500 mg fölé.

A C-vitaminküzdeni képes a rákos sejtek ellen is

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti.

Ezek az anyagok egyébként a sejtek DNS-ét vagyis örökítő anyagát támadnák meg, azzal reakcióba lépnének és olyan visszafordíthatatlan változást hoznának benne létre, melynek hatására a sejtek vég nélküli osztódásba kezdenének és így daganat alakulna ki. Az aszkorbinsav azonban közömbösíti a rákkeltő anyagok szabadgyökeit, mert hamarabb lép velük reakcióba.

Újabb kutatások szerint a C-vitamin egy másik mechanizmussal is gátolja a ráksejtek fejlődését. Egyes gyorsan növődaganatokannyi energiát használnak fel, hogy elfogyasztanak minden oxigént, ezért egy enzimre van szükségük, mely csak szabadgyökök jelenlétében működik.

Ennek az enzimnek a segítségével az oxigénhiányban szenvedő sejt a cukrot energiává tudja alakítani anélkül, hogy oxigént használna fel, és elindítja a friss oxigénellátást biztosító erek képződését is. Az aszkorbinsav azonban eltávolítja a szabad gyököket, és leállítja az enzim működését, miközben a daganat képződését is gátolja. A C-vitamin jelentősen csökkenti agyomor-,gége- ésnyelőcsőrákkialakulásának veszélyét.

Több orvos azt tanácsolja daganatos betegének, hogy akemoterápiaés a sugárkezelés időtartamára hagyja abba a C-vitamin szedését, mert attól tartanak, hogy a C-vitamin a daganatsejteket is megvédi a kezelés káros hatásától és így az kevésbé lesz hatásos. Ezt az állítást több kísérlet is alátámasztotta, melyek során a kemoterápia csökkent hatékonyságáról számoltak be, amennyiben C-vitamin tartalmú étrend-kiegészítőt fogyasztott a beteg a kezelés során.

Több szakember pedig azt hangsúlyozza, hogy csak a nagy dózisú és a mesterséges C-vitamin esetében kell szervezetet károsító hatásokkal és jelentős gyógyszerkölcsönhatásokkal számolni. Azt tanácsoljuk, hogy a C-vitamin lehetőleg természetes formában fogyasztva kerüljön a szervezetbe, így tudja hatását a legoptimálisabban kifejteni és ebben az esetben nem kell számolni a nagy dózisú mesterséges vitamin okozta káros következményekkel.

A mértéktelen C-vitamin fogyasztás veszélyeiről

Az aszkorbinsav ezen kívül támogatja a szervezetben a vas felszívódását és hasznosulását, természetes enyhe hashajtó hatása van és védelmet nyújt a szürkehályog ellen is. Csökkenti a vér koleszterin szintjét is, így jelentősen csökkenti a szívinfarktus és a szívkoszorúér-betegségek kockázatát.

Az aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, mely azért fontos, mert a zsíroldékony vitaminokkal szemben nem halmozódik fel a zsírszövetben, hanem a fölösleges mennyiség a vizelettel távozik, így nem lehet túladagolni.

Arra viszont oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká(oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. Avesekövekháromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4000 mg-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztásnak."

Idézet a (2)WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

Figyelmeztetés

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Gyermekek elől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
90db