Bodzavirág Tea (filteres) - 20x2,5 g

Cikkszám: herbatrend1
Bodzavirág Tea (filteres) - 20x2,5 g
Bodzavirág Tea (filteres) - 20x2,5 g
Cikkszám: herbatrend1
810 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Abodza virága nem csak arra jó, hogy kora nyáron ízletes szörpöt készítsünk belőle, hanem jelentős gyógyerővel is rendelkezik. A virágból készített tea izzasztó hatású, fogyasztása felső légúti fertőzések, köhögés, asztma esetében is javasolható. A bodza manapság is számos megfázás és nátha elleni készítmény összetevője. Rutintartalmának köszönhetően a fehér ernyővirágzat érerősítő hatású. Teája visszér esetében ajánlható, azonban ödémásodáskor is hasznos segítséget jelenthet.
Megfázások kezelése és az immunrendszer erősítése esetében mind a virágzat, mind a termése hasznos háziszer lehet, ugyanis nemcsak virágzatából lehet teát készíteni, avagy inhalációra használni, hanem termésének leszűrt levét is, amiben a magas C-vitamin-tartalom speciális flavonoidok jelenlétével társul.
A bioflavonoidok – melyeket olykor P-vitaminként is emlegetnek, és a véredények állapotára hatnak kedvezően – a növényvilág sokszínűségéért felelősek. Védik a növényeket a kártevőkkel szemben, s közvetlenül a termés héja, illetve a virágok és a kéreg felülete alatt találhatók.
– A fehér bodzavirágok főleg rutint tartalmaznak, mely antibiotikus hatású és érerősítő.
– Minden rózsaszín, piros vagy ibolyaszínű növényi részben bőségesen találhatók antociánok, melyek az immunrendszerünket károsító szabad gyökök elleni harcban nélkülözhetetlenek. Hatásukra növekszik a különféle enzimek aktivitása, melyek képesek a veszélyes rákképzőket hatástalanítani. Az antociánok csökkentik a hajszálvékony véredények áteresztőképességét, növelik az erek falának ellenálló képességét. A C-vitaminnal együtt olyan sérüléseket is regenerálni képesek, melyek betegségokozó lerakódásokból adódnak.
20db