Összetevők:rozs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tisztított egész rozsszemek.
A rozs a pázsitfűfélék családjába tartozó gabonanövény, a búza mellett a második kenyérgabona növényünk. Hódító útjára Délkelet-Ázsiából indult el, a Kárpát-medencében a bronzkorban fordult elő először. A rozsot "búzahelyettesítőnek" is vetik ott, ahol a búza számára nem alkalmas az éghajlat.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1385 KJ / 328 Kcal
Zsír: 2 g
amelyből:
- telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 61 g
- amelyből cukrok: 1 g
Rost: 13 g
Fehérje: 10 g
Só: 0,01 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország:Ausztria.