A mazsola mint aszalt szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, a cukron kívül számos fontos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek közül a kálium tartalma kiemelkedő.
Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. A mazsolát már i.e. 2000 évvel is előszeretettel fogyasztották Egyiptom és Perzsia területén. Számos szőlőfajtából készíthető mazsola, általában már a fürtön megkezdődik a gyümölcs szárítása, majd géppel és kézzel megtisztítják, végül aszalással gyorsítanak rá a folyamatra. Egy kg mazsolához 4-5 kg lédús szőlő szükséges. Hogy ne ragadjanak össze a szemek, vékony olajréteggel bevonják őket. A folyamat végén kiszerelik.
Összetevők:
100% szárított, aszalt mazsola*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiaérték: 1358 kJ / 325 kcal
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 75 g
- amelyből cukor: 59 g
Fehérje: 3 g
Só: 0,03 g
Felhasználási javaslat:
A mazsola jó választás feldobni a legegyszerűbb kelt tésztákat, akár karácsonyi vagy más ünnepi fogásokat is. Fogyaszthatjuk müzliben, kásában, gyümölcssalátában, energiaszeletben, kekszben, de akár joghurtba is belekeverhetjük. Nem csak az édességeket, de a salátákat is különlegesebbé tehetjük pár szem mazsola hozzáadásával.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Figyelmeztetés:
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva! A mazsola magas energiatartalmát a benne található cukornak köszönhetjük, ezért fogyókúrában vagy cukorbetegség esetén önmagában egyáltalán nem, rostos ételhez adva (pl. zabkása) is csak nagyon kis mennyiségben fogyasztható! Viszont ha pont a gyors energianyerés a cél, akkor a mazsola sokkal jobb választás, mint mondjuk a szőlőcukor, a csokoládé vagy egy szénsavas üdítőital.