BioMenü BIO perui KAKAÓ MASSZA tallér 125 g

Cikkszám: bm26
BioMenü BIO perui KAKAÓ MASSZA tallér 125 g
BioMenü BIO perui KAKAÓ MASSZA tallér 125 g
Cikkszám: bm26
2 090 Ft
Egységár: 17 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
A kakaópaszta, más néven kakaó likőr készítése során a nyers kakaóbabot finomra őrlik, ezt a folyékony állapotú masszát tallér alakúra formázzák és kihűtik. A gyártáshoz a kiváló minőségű Cacao Criollo fajtát használják. Ez a termék a kakaó összes összetevőjét tartalmazza. A csokoládé az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában rendkívül jót tesz az egészségünknek. A Theobroma Cacao egy a trópusi éghajlaton, főleg Dél-Amerikában termő örökzöld cserje. Gyümölcse a kakaóbab, a csokoládé alapanyaga. A perui termelők a termést kézzel szedik, a betakarított hüvelyeket kézzel megtörik és erjedni hagyják. A folyékonnyá váló masszában zajló kémiai folyamatok során csökken a bab keserűsége.



Antioxidánsokkal telített, elismerten az egészséges szívműködést segítő táplálék. Ezen túl csökkentheti a stroke és a rák kockázatát. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja. Ezek a zsírok nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk. Ezek egyike az olívaolaj zsírja, az olajsav, valamint sztearinsav és palmitinsav, illetve a kakaó több aminosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és a argine.



Összetevők

BIO Criollo kakaó Peruból
125g