BioMenü BIO SPIRULINA tabletta 125 g

Cikkszám: bm3
BioMenü BIO SPIRULINA tabletta 125 g
BioMenü BIO SPIRULINA tabletta 125 g
Cikkszám: bm3
2 680 Ft
Egységár: 21 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 27 Ft
A magas antioxidáns tartalmáról jól ismert Spirulina algák élőhelyei a természetes élővízek, de mesterséges körülmények között is termesztik. Nincs még egy olyan növény, ami ennyire gazdag lenne mikrotápanyagokban: az algák szinte minden vitamint és 41 féle ásványi anyagot tartalmaznak. A Spirulina algának nincs erős sejthártyája, ezért szervezetünk könnyen juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez. Fehérjékben rendkívül gazdag, amelyek mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazzák, (ezeket a szervezetünk nem képes önmagától előállítani).A Spirulina ezentúl számos magasan koncentrált vitamint és ásványt is biztosít számunkra. A növény a fotoszintézis során önmagát sokszorozza meg. Nagy mennyiségű vitamin és fehérjetartalma teszi népszerűvé a sportolók között. Nagyobb mennyiségű B1-vitamint tartalmaz, mint a tehéntej. Jelentős szerepe van az A, a B2-, a B6- és a B9(folsav) a C-, a D- és az E-vitamin, valamint a kalcium és a vas szervezetbe juttatásában. A Spirulina hatékony méregtelenítő, amely a tenger gyógyító erejét hordozza magában, ezért az Amerikai Egyesült Államokban az egészség-slágerlista élén áll.A Spirulina ugyanakkor tartalmaz:

- B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12 vitamint), K- és más vitaminokat

- Gazdag jód- és ásványi anyag forrás (kálcium, vas, magnézium,szelén, magán, kálium, cink)

- Az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA – fontos zsírsav a szív és az ízületek számára)

- Megtalálhatóak benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetők el HIV-fertőzéssel szemben

- Fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok)

- Metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat)

- Alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik

- 18 különböző aminosav található benneSpirulina összetétele

- 10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%-át és a napi minimum A-, B- vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi.

- A spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segítik elő.

- Jó hatással van a bélflórára, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést.

- Csökkenti az éhségérzetet, mely az edzés alatt gyakran jelentkezik, így hozzájárul a sportolók ideális testsúlyának megtartásához.

- Annyi kalciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz, mint a tej, E-vitamin szintje hasonló a búzacsíráéhoz, B12-vitamin tartalma pedig négyszer annyi, mint a nyers májnak.
125g