Összetevők:gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Felhasználási terület:gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Szeretnénk felhívni figyelmét arra, hogy az új receptúrás (kókuszlisztmentes) és a korábbi kókuszlisztet tartalmazó termék elkészítési javaslatainál különböző víz mennyiség szerepel. Minden esetben a termék hátsó címkéjén lévő elkészítési javaslat a mérvadó.
Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint fűszerezhető.
Szénhidrát csökkentett kenyér recept:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
- 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint.
Ízlés szerint fűszerezhető.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke:100 g kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke:1 darab kész, kisült, a recept alapján készített zsemle átlagos tápértéke:Energia:1245 kJ640 kJ656 kJ519 kJ305 kcal157 kcal161 kcal127 kcalZsír:2 g1 g1 g0,8 g-Amelyből telített zsírsavak:0,3 g0,2 g0,1 g0,125 gSzénhidrát:49,9 g25,7 g26,3 g20,8 g-Amelyből cukrok:0,4 g0,2 g0,2 g0,2 gRost:27 g13,9 g14,2 g11,3 gFehérje:6,7 g3,5 g3,5 g2,8 gSó:0,02 g1 g1 g0,8 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A kész kenyér és zsemlék amint kihűltek azonnal fagyaszthatóak (a kenyér szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményednek.
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely:Magyarország
Tárolás:Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ:A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.