Astragalus/Csüdfű, Baktövis/ + EGCG, Rezveratrol kapszula 100db

Cikkszám: fl91
5(1 vélemény)
Astragalus/Csüdfű, Baktövis/ + EGCG, Rezveratrol kapszula 100db
Astragalus/Csüdfű, Baktövis/ + EGCG, Rezveratrol kapszula 100db
Cikkszám: fl91
5(1 vélemény)
7 570 Ft
Egységár: 76 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 76 Ft
Étrendkiegészítő kapszula astragalus gyökér, EGCG ésrezveratroltartalommal.

Az asztragalus növény nevei: kínai csüdfű, latinul Astragalus membranaceus, kínaiul huang qi, japánul ogi, koreaiul hwanggi, angolul milk vetch.

Az asztragalusz egy, már 4000 év óta ismert hagyományos kínai gyógynövény. Fontos tulajdonsága, hogy adaptogén gyógynövény, vagyis segíti a szervezetet, hogy a károsító stresszel szemben ellenállóvá váljon és az élettani folyamatait kiegyensúlyozza, harmóniába hozza.

Jótékony hatásai között számontartják, hogy csökkenti a fáradtságot, fokozza a vitalitást, javítja az immunrendszert, javul az emésztés, erősebb lesz a tüdő, nagyobb kitartás sportolók esetén.

A kínai orvoslás az asztragaluszról a következőket mondja: energetizál, fokozza a jang chit, tonizálja a lépet és a tüdőt, mely két szerv felelős a chi, az energia termelésért, így az asztragalusz közvetlen hatással van a test energiaszintjére. A tüdőt erősítő volta miatt szokták ajánlani dohányosoknak, légzési nehézséggel küzdőknek is.

Ami a tudományos vizsgálatokat illeti, megállapították, hogy az astragalus javítja az immunsejtek funkcióját: elősegíti, hogy az immunsejtek több interferont válasszanak ki, és így hatásosabban levadásszák és elpusztítsák a ráksejteket. Tehát az astralagusnak szerepe lehet a megelőzésben azáltal, hogy intelligensebbekké teszi az immunsejteket.

Kemo- és sugárterápia esetén a fehérvérsejtszám le szokott esni, ilyenkor is segíthet az astragalus: növelheti a fehérvérsejtszámot. Szintén kemo- és sugárterápia esetén, az asztragalusz megvédheti a vesét és mellékvesét a károsodástól, és általánosan csökkentheti a mellékhatásokat: a szédülést, hányingert és emésztőrendszeri problémákat.

Nagyon enyhe vízhajtó hatása is van, kinyitja a "vízi utakat" a szervezetben. Szívtoniknak is tekintik.

Az astragalus egyik alkotórésze segít a kromoszómák végén található telomerek hosszát fenntartani, ami öregedésgátló hatást eredményez. A telomerek védik a kromoszómákat: megakadályozzák, hogy sejtosztódáskor sérüljön a kromoszómában tárolt genetikai információ.

Hatóanyag napi adagban, azaz két kapszulában:
Astralagus gyökér: 400 mg.
- ebből Astragalosidok: 2 mg
Rezveratrol: 125 mg
EGCG 147 mg

Adagolás: Felnőttek számára napi 2 kapszula fogyasztása javasolt, melyet bő folyadékkal kell lenyelni.

Nettó tömeg: 50 g (100 db x 500 mg)

Összetevők: Radix Astragali ( astralagus gyökér), Astragalus membranaceus (Fisch.) Bunge Astralagus Linn gyökér kivonat, Tea Polyphenol-EGCG, Polygonum cuspidatum gyökér - Rezveratrol; zselatin kapszulában, színezék: titán-dioxid.
100db