100% Extra szűz görög olívaolaj 1000ml

Cikkszám: exo2
100% Extra szűz görög olívaolaj 1000ml
100% Extra szűz görög olívaolaj 1000ml
Cikkszám: exo2
5 625 Ft
Egységár: 5,63 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 56 Ft
Kizárólag mechanikai úton hidegen sajtolt, első szűrésből származó prémium minőségű görög olíva olaj. A Peloponnészoszi-félsziget egyik legjobb olívatermő vidékéről, frissen szüretelt kétféle zöld „Koroneiki” és „Manaki” olajbogyóból nyert „folyékony arany”.Hogyan készül?

A gondosan válogatott bogyókat a szüretelést követően 24 órán belül hidegen (27 fok Celsius alatti hőmérsékleten) sajtolják, majd megrendelésig temperált tartályokban tárolják, hogy a bogyók beltartalmi értéke minél teljesebben megmaradjon. Az eljárásnak köszönhetően az olaj vegyszermentes és savtartalma 0.8 % alatt marad, amely az extra szűz olaj egyik legfontosabb kritériuma.Értékes összetevők és hatásuk

A vitamin: pozitív hatással van a szem működésére;

A+E vitaminok együtt kiváló bőr és hajápoló;

E és K vitamin: természetes antioxidánsok, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak, elősegítik a sebgyógyulást;

esszenciális telítetlen zsírsavak: csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát;

csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát azáltal, hogy megköti és semlegesíti a szervezetben a káros szabadgyököket;

kiváló májtisztító;

segíti bizonyos tápanyagok pl. Ca, Fe, Mg, valamint a zsírban oldódó vitaminok (D,E,A,K) felszívódásátFelhasználása

Ajánljuk salátákhoz, főzéshez és sütéshez füstpont alatti (204 oC) hőmérsékleten.Fontos tudni!

Az extra szűz olíva NEM csak hidegen használható!

Az extra szűz olívaolaj füstpont alatti hőmérsékleten kiválóan alkalmas sütésre, főzésre! Aromái melegítés hatására megváltoznak, adott esetben fokozódnak, és egészen új ízek-illatok jöhetnek elő, mint ha csak hidegen használnánk. A The Olive Oil Source 185–204°C közé teszi az extra szűz olívaolaj füstpontját. (forrás: www.igazioliva.hu)Az „extra szűz” jelzés nem mindig jelent 100% extra szűz tartalmat!

Az üzletekben kapható extra szűz olívaolajat a jelentősebb márkák képviselői általában nagy mennyiségben vásárolják össze különböző termelőktől, majd saját maguk keverik olyan általános előírásoknak megfelelően, amelyek nem zárják ki más minőségű olajok felhasználását sem.

Megtévesztő lehet a származási hely megjelölése is a címkén, amely sok esetben nem az alapanyag származási, hanem csomagolási helyére utal. A törvény lehetővé teszi, hogy egy ország anélkül importálja, csomagolja és újraexportálja az olívaolajat, hogy feltüntetné annak tényleges származási helyét.

(forrás: www.tudatosvasarlo.hu)
1000ml