Rólunk

Környezetvédelem? Mi így csináljuk!

2020.05.13 07:49

Környezetvédelem? Mi így csináljuk!

Fontosnak tartom, hogy egy környezettudatos vásárlókat kiszolgáló üzlet maga is részt vegyen a Föld védelmében. Egy bolt működésben sok apróság van, amin észszerűen változtatva ez könnyen megvalósítható. Nálunk ez így működik:

 

-A levelezéseinket, megrendeléseket szinte kizárólag online vagy telefonon bonyolítjuk, nyomtatni csak a legritkább esetben szoktunk.


-A megrendelt árukat újrahasznosított kartondobozban küldjük, olyanban, amiben mi is kapjuk. A megmaradt vagy túl nagy méretű, felesleges dobozainkat szelektíven gyűjtjük és külön elszállíttatjuk a gyűjtőhelyre.


-A jegyzeteléshez szintén újrahasznosított, feleslegessé vált papírokat használunk.


-A szemetet szelektíven gyűjtjük, a szelektíven nem gyűjthető szemétkibocsátás kb. 1 papírkosárnyi/hét.


-A takarítást, mosogatást környezetbarát tisztítószerekkel végezzük. Felmosáshoz és általános tisztítószernek mosószódát használunk, mosogatáshoz mosódiós mosogatószert, az ablaktisztításhoz citromsavat.


-Az üzlet, a hűtő és a reklámtábla világítása energiatakarékos, LED-es égőkkel történik.


-Nem használunk légkondit, nyáron az alattunk lévő pince hűti a boltot, elviselhetetlenül nagy melegben is csak a ventillátort kell bekapcsolni (idén nyáron 3-4 alkalommal volt bekapcsolva).


Én ezeket az egyszerű módszereket a munkán kívül, otthon is alkalmazom. És ajánlom mindenkinek. Annyira könnyű, csak egy kis odafigyelés kell. És ha sokan csináljuk, sokat tehetünk a környezet megóvásáért.

Legyen minden nap a Föld napja!