Xantan transzparens, átlátszó gélek készítéséhez.
Természetes gélképző anyag, amit fermentációval állítanak elő. (Megfelel az ECOCERT, BDIH, stb. standardoknak.) Hidegen és melegen is feldolgozható, utólag is belekeverhető a krémekbe. Kb. fél óra alatt duzzadnak meg a gél szemcsék, ezért érdemes többször átkeverni a készítményt, mielőtt a kifertőtlenített flakonba töltjük. Emulziók sűrítéséhez, gélek készítéséhez használható.
Az általában kapható (élelmiszeripari) xantánhoz képest sokkal egyszerűbb a feldolgozása és átlátszó gélek készíthetők vele. Mikrobiológiai stabilitása is nagyobb, mint azoké.
FIGYELEM! ez a termékünk teljesen leváltja a korábban kapható SOLAGUM-ot, mert mindazokkal az előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Solagum, de gazdaságosabb (kevesebb kell belőle), és átlátszó gélek készítéséhez is alkalmas. A receptekben a solagum kb. felét számítsuk erre a xantánra.
Adagolás: 0,1-1,5%
INCI: XANTHAN GUM
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.