Szafi Fitt étkezési citromsav 500g

Cikkszám: szf31
Szafi Fitt étkezési citromsav 500g
Szafi Fitt étkezési citromsav 500g
Cikkszám: szf31
1 610 Ft
Egységár: 3,22 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 16 Ft
A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, legfőképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is.
A Szafi Fitt étkezési Citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes.
Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik.

Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze.
Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat.
Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -amely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.
A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a két gyümölcsnél az egyik legmagasabb.
Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a grapefruitnál és a narancsnál.
Értékes citromsavat rejt még magában az őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta valamint az ázsiai körte is.

A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan alkotórésze a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is.
Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük.
Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul meg, a lekvárok, szörpök is megőrzik eredeti, természetes színüket.
Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul.
ASzafi Fitt Étkezési Citromsavhűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol.
A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, kiváló ízt ad a hűsítő sorbeteknek is.

A konyhában illetve azon kívül leggyakrabban a lerakódott vízkő eltávolításához használhatjuk.
Ez talán a leg egészségesebb és környezetkímélőbb módja a vízkő eltávolításának, háztartási gépek esetében is teljes biztonsággal alkalmazhatjuk.
Kiszerelés
500g
Plusz szolgáltatás: