Nature Cookta Kókuszolaj

Cikkszám: nc42
Nature Cookta Kókuszolaj
Nature Cookta Kókuszolaj
Cikkszám: nc42
2 080 Ft
A vásárlás után járó pontok: 21 Ft
A nem hidrogénezett kókuszolaj kiváló konyhai alapanyag, rendkívül gazdaságos megoldást jelent az olajok és zsírok helyettesítésére. Különlegessége, hogy 25 Celsius fok felett sűrű, átlátszó olajként, ezen hőmérséklet alatt pedig zsír halmazállapotúként viselkedik.

A Nature Cookta Kókuszolaj egy rendkívül sokrétűen felhasználható, teljesen természetes alternatív zsiradék. Kinyeréséhez és előállításához nem használnak vegyi anyagokat, sajtolásos eljárással készül. A szűrt kókuszolajok sorába tartozik, teljesen íz- és illatmentes, így bármilyen étel elkészítésekor alkalmazható.

A kókuszolaj a történelemben

A kókusz az emberiség kezdete óta a történelem szereplője. Az őslakosok egyik legfőbb alapélelmiszere volt. A trópusokon élőknek sohasem kellett aggódniuk amiatt, hogy friss hozzávalóból készíthessék el az ételeiket. Mivel jó minőségű termőtalajokba ültetették a kókuszpálmákat, ezért nagy mennyiségben is tudták betakarítani. A Nicobr-szigeteken az egész kókuszdiót fizetőeszközként is használták. A nők nem csak főzésre, hanem pakolások készítésére is előszeretettel alkalmazták.
A kókuszzsírnak két fő típusa létezik: szűrt és a szűz (VCO). Tulajdonképpen az összes többi ennek a kettőnek a változata. A különbséget az határozza meg, hogy milyen a kókusz minősége valamint a feldolgozási folyamat milyen hosszú.

A kókuszolajról további érdekességeket a Wikipédia oldalain olvashat:

http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B3kuszolaj

A kókuszolaj a konyhában

Használata ajánlott például saláták ízesítéséhez is, ám ez esetben célszerű összekeverni valamilyen más fajta olajjal, például szűz olívaolajjal. Mivel a kókuszolaj már szobahőmérsékleten is megdermed, hideg salátára téve morzsolt vajszerű látszatot kelt, melyet nem mindenki szeret. Olívaolajjal keverve azonban kitűnő salátaöntetet készíthetünk, legyen akár színtiszta olajhoz, vagy bármilyen mártáshoz adva. Süthetünk és főzhetünk is vele. Ételeink finom és telt ízűek lesznek. Alapos leszűrést követően akár többször is felhasználhatjuk, állagát ugyanis használat után maradéktalanul visszanyeri.

A kókuszolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:100% szűrt kókuszolaj

Átlagos tápérték 100 g-ban:

Energia 3385 kJ /823 kcal
zsír 100 ml
amelyből:
– telített zsírsavak 92 ml
szénhidrát 0 ml
amelyből:
– cukrok 0 ml
fehérje 0 ml
só 0 ml

Kiszerelés:1000 ml
Plusz szolgáltatás: