Kategóriák
Hírlevél
Termékajánló
TOP termékek
Kövess minket facebookon!
Díjaink

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek


Indigó por 500g

Indigó por 500g

Termék ára
4 445 Ft
A vásárlás után járó pontok: 44 Ft
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
cos46
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
4 db
Rövid leírás a termékről
Az indigó (Indigofera tinctoria) a hüvelyesek rendjébe, a pillangósvirágzatúak családjába tartozó, trópusi éghajlaton honos cserje. Őshazája India. A leveleiből kinyerhető kék festékanyag miatt évezredek óta termesztik. Bár a kék festékanyagot csak hosszas eljárással lehet kinyerni a levelekből, a natúr, szárított indigó por kiválóan alkalmas a természetes hajfestésre, ezért az utóbbi időben újra reneszánszát éli.



Hennás hajfestésnél indigó por hozzáadásával a vörös árnyalatait – eredeti hajszíntől függően – a barna árnyalataiba tolhatjuk el. A pontos arányt ki kell kísérletezni, de középbarna színhez kiindulópontnak vehetjük a henna és az indigó fele-fele mennyiségét.



Az indigó port – akárcsak a hennát – annyi forró vízzel kell leforrázni, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd hagyni kell kihűlni. Érdemes pár csepp levendula és eukaliptuszolajat tenni hozzá. Az eukaliptusz olaj a szín rögzítésében segít, a levendula nyugtató hatású.



A hennás – és indigós – hajfestésnek több módja van, érdemes rákeresni az ezzel foglalkozó honlapokra, fórumokra.



Fontos! Vegyi festékkel festett haj hennázása előtt legalább három hónap szünetet kell tartani, mert a két anyag találkozása roncsolja a hajat!



A mi indigó porunk az indigó cserje szárított leveleinek őrleménye, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz!



SZAPPANÖNTŐK FIGYELMÉBE! A NATÚR INDIGÓ POR NEM SZÍNEZI KÉKRE A SZAPPANT (sem).



INCI: Indigofera tinctoria



Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
Link
http://www.babibiobolt.hu/webaruhaz/szepsegapolas-higienia-1-12641/indigo-por-500g/132881/
Kiegészítő termékek

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés