Indigó por 100g

Cikkszám: cos45
Indigó por 100g

Indigó por 100g

Cikkszám: cos45
Raktáron 
-25%
1 145 Ft 860 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2021.05.31  -  Vége: 2021.06.30
Egységár: 8,60 Ft/g
Akcióból hátralévő idő:
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft

2021.06.30. lejárat

Az indigó (Indigofera tinctoria) a hüvelyesek rendjébe, a pillangósvirágzatúak családjába tartozó, trópusi éghajlaton honos cserje. Őshazája India. A leveleiből kinyerhető kék festékanyag miatt évezredek óta termesztik. Bár a kék festékanyagot csak hosszas eljárással lehet kinyerni a levelekből, a natúr, szárított indigó por kiválóan alkalmas a természetes hajfestésre, ezért az utóbbi időben újra reneszánszát éli.




Hennás hajfestésnél indigó por hozzáadásával a vörös árnyalatait – eredeti hajszíntől függően – a barna árnyalataiba tolhatjuk el. A pontos arányt ki kell kísérletezni, de középbarna színhez kiindulópontnak vehetjük a henna és az indigó fele-fele mennyiségét.



Az indigó port – akárcsak a hennát – annyi forró vízzel kell leforrázni, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd hagyni kell kihűlni. Érdemes pár csepp levendula és eukaliptuszolajat tenni hozzá. Az eukaliptusz olaj a szín rögzítésében segít, a levendula nyugtató hatású.



A hennás – és indigós – hajfestésnek több módja van, érdemes rákeresni az ezzel foglalkozó honlapokra, fórumokra.



Fontos! Vegyi festékkel festett haj hennázása előtt legalább három hónap szünetet kell tartani, mert a két anyag találkozása roncsolja a hajat!



A mi indigó porunk az indigó cserje szárított leveleinek őrleménye, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz!



SZAPPANÖNTŐK FIGYELMÉBE! A NATÚR INDIGÓ POR NEM SZÍNEZI KÉKRE A SZAPPANT (sem).



INCI: Indigofera tinctoria



Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Kiszerelés