A vörösáfonya rendkívül értékes hatóanyagok, tápanyagok és vitaminok forrása. Nagymértékben található benne C,-E,- B és A-vitamin, ásványi anyagok közül kalcium, kálium, magnézium, mangán, cink, kén és foszfortartalma kimagasló, emellett béta-karotint is tartalmaz. A vörösáfonya magas flavonoid tartalma miatt erős antioxidáns és érvédő hatású.
Mik azok a flavonoidok? A flavonoidok védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Nőknek kifejezetten ajánlott, hiszen nem csupán a szájüregben, de a húgyutakban megjelenő baktériumok ellen is kiválóan lép fel a benne található proantociandin hatóanyagának következtében.
Tartalmaz még fenolt, amely erősítheti az immunredszert, véd a fertőzésektől, antioxidánshatású, védheti az ereket, sejtregeneráló, segíthet a méregtelenítésben, akadályozhatja a kőképződést. Különösen érdemes azoknak is beépíteni a napi táplálkozásba ezt a gyümölcsöt, akik folyamatosan valamilyen úszósportot végeznek, hiszen ők még nagyobb kockázattal vannak kitéve az állandó fertőzéseknek.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.