Szénhidrátcsökkentett burgonyás lángost készíthetünk egyszerűen.
A fehérje hozzájárul a normál csontozat fenntartásához. Figyeljen a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozásra.
ÖSSZETEVŐK:
Összetevők: búzaliszt, búzafehérje, élelmi rost, burgonyapehely 7%, zsíros tejpor, növényi olaj (repce), tömegnövelőszer: polidextróz, burgonyafehérje, só, sűrítőanyag, konyak gumi, búzakorpa, étkezési sav: tejsav, emulgeálószer: E 471, E 481, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek
TÁPANYAG:
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 1519 kj/362 kcal, zsír: 8,4 g, melyből telített zsírsavak: 1,0 g, szénhidrát: 40,5 g, melyből cukrok: 2,5 g, rost: 16,3 g, fehérje: 22,9 g, só: 1,85 g
HASZNÁLATA:
500 g Dia-Wellness burgonyás lángos por, 4-5 dl tej, 2 dkg élesztő. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Az összetevőket tésztává dagasztjuk majd kb 30-35 °C-on 30 percig kelesztjük. Ezt követően a tésztából nagyjából 15 dkg-os darabokat szaggatunk ki (tetejüket megkenhetjük kevés olajjal), letakarjuk konyharuhával majd további 30 percig kelesztjük még. A megkelt tésztadarabokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lángos készíthető. Sütés után a lángosokat sóval, tejföllel, fokhagymával ízesíthetjük.